Кои са знаците, че давате повече в любовта, отколкото ви дават

Кои са знаците, че давате повече в любовта, отколкото ви дават
Снимка: Thinkstock

Милена Родригес

Срещнали сте най-прекрасния мъж на света. Часовете ви заедно сякаш са излезли от любовно стихотворение - изпълнени са с дълбочина, обич, искреност и чувствителност. Обсъждали сте възгледите си за връзките и дори сте си намеквали, че може да се съберете под един покрив - един ден...

Когато не сте заедно, вие не можете да мислите за почти нищо друго. Никой досега не ви е карал да се чувствате толкова влюбена. Това е мъжът, с който искате да прекарате остатъка от живота си - и сте убедени до мозъка на костите си, че сте срещнали човека за вас.

Но по някаква причина, колкото сте по-влюбени, толкова по-малко обичани се чувствате. И колкото повече искате близост, толкова повече той или тя се дистанцира.

Внимание, тревога! Вие го обичате повече, отколкото той вас!

Когато обичате някого много повече, отколкото той ви обича, вие сами си организирате нещата така, че той да ви отхвърли. Това е като да насилваш някой да яде, когато човекът просто не е гладен - и после да се дразниш от невъзможността му да подходи с ентусиазъм.

Ето няколко издайнически знака, че сте преминали чертата между "любовта" и "прекалената любов":

• Чувствали сте се празни и необичани, преди да го срещнете, а сега се чувствате още по-празни и несигурни.

• Искате да говорите с него на всеки няколко часа или да го виждате почти всеки ден, но за разлика от вас, той може да прекара дълги периоди от време, без да си говорите или да се виждате - и това не изглежда да го тревожи.

• Чувствата и мислите ви непрекъснато прескачат между "Той ме обича много" до "Край! той няма да се обади!"

• Прекарвате много от времето си да мислите за този специален човек и да съставяте стратегии какво и как да кажете или направите (и кога), за да го накарaте да разбере, че сте родени един за друг.

• Той изглежда необичайно незaвисим и това ви подлудява. Дори ви кара да се чувствате така, като че ли вие можете да правите секс с някой друг, и това няма да е от значение.

• В някои моменти не успявате да се сдържите и му казвате, че той е нечестен, егоист, нечувствителен, некултурен, депресиран и все пак в следващия момент изразявате любовта си и желанието си за сериозна връзка.

• Вие живеете за неговата любов... и в моменти на несигурност успявате да "изстискате" някакви думи и действия, които да ви уверят, че той ви обича и че ще остане с вас.

• Чувствате, че получавате смесени сигнали от него (и най-вероятно е така). В даден момент той се отваря и иска да сте близки, а в следващия неговите думи и действия казват: "Имам нужда от пространство" и "Остави ме на мира".

• Толкова много се стараете да му угодите. Правите неща, които показват, че сте дълбоко влюбени и като резултат губите спонтанността си и ставате прекалено сериозни и прекалено чувствителни.

• Вие искате да говорите повече за връзката, отколкото тя или той желае. И след много от тези разговори се чувствате още по-несигурни и недостойни за любов, сякаш сте второ качество човек.

• В картинката има друга жена - и вашият партньор изглежда не може да преодолее себе и да сложи край. Виждате, че той наистина има вътрешен конфликт, защото обича другия човек също толкова... или дори повече!

• Вашата преценка за това, докъде е прогресирала връзката ви, е различна от неговата и когато му изтъкнете това, той казва, че го карате да се чувства притиснат за нещо, което не може да ви даде.

• Неговият живот - професионален или социален, изглежда толкова пълен, че не остава много място за вас. Вие се опитвате да се вместите, но винаги се чувствате като аутсайдер, а и той/тя не прави много, за да ви включи.

• Последният път, когато се опитахте да се отдръпнете малко, за да видите връзката от друг ъгъл, не можахте да реализирате решението си. Изплашихте се, че малко дистанция може да доведе до край на връзката.

• Правите секс с него, защото си мислите, че това е, което той иска. Надявате се и се молите, че близостта на секса ще ви обвърже повече - но това само ви кара да се чувствате използвани.

• Постоянно си измисляте оправдание за негативните страни на връзката и се насилвате да му вярвате, дори това, което той казва, да противоречи на здравия разум.

• Вманиачавате се в интерпретациите, опитите за вникване и изясняване на всяка негова дума или действие. Непрекъснато търсите статии в интернет, питате приятели и дори непознати какво мислят по въпроса - обича ли ме или не?

• Той има пълен контрол над чувствата си и връзката. Вие сте безсилно вкопчени.

• Тревожността ви е много висока - треперите, че тази връзка може да приключи (и го очаквате) съвсем скоро.

• Има част от вас, която просто иска да приключи с всичко - всъщност искате той да си тръгне, така че вие да си възвърнете изгубената сила (да се почувствате нормално отново) и все пак сте ужасени от тази възможност.

Прекалената любов е убиец за всяка връзка!

Да обичаш някого много повече, отколкото той те обича, е причината поради, която много връзки завършват внезапно, рязко и болезнено. Оставате шокирани, измамени и дълбоко наранени.

Интересното в случая е, че повечето мъже и жени прекратяват връзката, не защото не ви обичат, а защото вашата натраплива "силна любов" често се преживява от другия човек като обсебване, натиск и контрол. И в интерес на истината - тя е именно това.

И е много непривлекателна.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти