Кои са победителите от музикалните награди на БГ Радио

Мариана Попова, Кристина Димитрова, Орлин Горанов и Тони Димитрова направиха подобаващ квартет, за да изпълнят песента "Детски спомен"
Снимка: Георги Димитров

Християн Немски

Снощи (22 април) се раздадоха десетите юбилейни награди на БГ Радио, а отличените певци и групи бяха избрани чрез гласуване между 30 хил. слушатели на медията. Като водещи на церемонията умело се справиха Орлин Горанов и Любо. Слоганът на проявата гласеше "Нова мечта", а идеята му бе утвърдени имена да дадат път и рамо на своите по-млади колеги.

Първото изпълнение в Зала 1 на НДК се падна на Елица Тодорова и Стоян Янкулов – Стунджи, които се разходиха из музикалните ни народни традиции заедно с Бистришките баби и Калоферските гайдари.

Една от кулминациите на вечерта бе най-новата песен на Лили Иванова "Ти не си за мен", с която певицата отново показа защо е примата на българската музика. За слушателите на БГ Радио тя обеща да пуска по една нова песен в ефира му всеки месец до грандиозния си концерт, който ще се проведе на 22 ноември от 20,00 часа в зала "Армеец".

Друг музикален експеримент на сцената бе и дуетът между Васил Найденов и Мария Илиева на вечнозеления хит на Кеца "Болката отляво".

Останалите, които пяха, бяха Лора Караджова, Графа, който включи на живо и уменията на световната шампионка по бийтбокс Адриана Николова – Печенкатана в песента "Дим да ме няма". По-късно по време на проявата Белослава и Рут пък представиха и дуетното си парче "I care".

Специалната награда "БГ посланик 2012" отиде при Йордан Йовчев заради неговите безбройни спортни заслуги, с които е прославял страната ни почти навсякъде по света.

Горди сме да съобщим и факта, че Рут, която отскоро е автор в Edna.bg, стана изпълнителка за 2012 г.

Към финала на церемонията публиката стана на крака, за да уважи Дони и Момчил, които получиха приза "БГ вдъхновител 2012" за цялостния им принос към развитието на българската музика през последните 20 години.

"За този период се научих как да слизам от върха, когато стигна до него, а на младите изпълнители искам да пожелая да не слушат много, много какво им говорим и да ни надскочат многократно", заяви Дони.

Последната песен, прозвучала на сцената, бе "Love Unlimited" ("Любов без граници"). С нея Софи Маринова ще ни представи на втория полуфинал на тазгодишната Евровизия, който ще се проведе в азербайджанската столица Баку на 24 май.

Ето го и списъкът с победителите.

БГ песен 2012
"И ти не можеш да ме спреш" - Дивна, Миро и Криско

БГ текст 2012
"Чуй ме" – Мариана Попова

БГ албум 2012
"Невидим" – Графа

БГ изпълнител 2012
Любо

БГ изпълнителка 2012
Рут

БГ дуо/трио 2012
Рут и Белослава с песента "I Care"

БГ група 2012
Мери Бойс Бенд

БГ дебют 2012
Дивна

БГ видеоклип 2012
"Заедно" – реж. Васил Стефанов

Снимки от наградите на БГ Радио за тази година може да видите тук.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти