Кои са най-жестоките майки в историята на човечеството?

Кои са най-жестоките майки в историята на човечеството?
Снимка: netinfo

Има майки, които използват прекалено твърд подход, за да постигнат най-доброто за децата си. Първа в този списък е Олимпиада, майката на Александър Македонски.

Тя е била четвъртата жена на бащата на Александър, който се прославил с прозвището Велики и създал империя, която се простирала от Средиземно море до Хималаите.

Според Плутарх майката на Александър спяла със змии. Когато съпругът на Олимпиада я изоставил заради друга, тя се усамотила в доброволно изгнание и се завърнала едва след убийството на мъжа ѝ, вероятно поръчано от самата нея.

Смята се, че тя убила и жена му, както и бебето им, за да няма пречки за трона на сина й. Според историците тя убила още едно бебе, за да е сигурна, че то няма да претендира за трона, когато порасне.

Политическия подход на Олимпиада противоречал на методите на управление на регента на Македония Антипатър и накрая неговият син Касандър заповядал да я екзекутират.

Снимка: netinfo

Клеопатра е друга известна майка, прочута със своята жестокост. Египетската царица се борела за власт на всяка цена. Децата й от Юлий Цезар и Марк Антоний стабилизирали политическото й влияние в Рим и й позволили свободно да управлява Египет.

Тя виждала в сина си Цезарион, наследник на Цезар, бъдещия цар на Египет. През 44 година преди новата ера Клеопатра отровила брат си, защото той бил силен претендент за трона.

Така тригодишният Цезарион станал цар, а майка му управлявала.

Клеопатра починала на 39 години след 22 години царуване. След смъртта ѝ Египет бил присъединен към Рим, а Цезарион бил убит. Трите деца на Клеопатра и Марк Антоний били спасени.

Ву Зетиан, единствената китайска императрица, станала любовница на китайския император още когато била дете. Когато той умрял, тя трябвало да бъде изпратена в манастир, където да живее до смъртта си. Вместо това тя станала любовница на сина на императора.

Така тя се качила на трона и родила двама сина. Когато й се родила дъщеря, тя я убила собственоръчно, за да избегне позора от това, тъй като се смятало, че трябва да ражда само момчета. След смъртта на императора Ву станала императрица.

Снимка: netinfo

Майката на трима френски крале – Екатерина Медичи – се омъжила за френски принц, който бил влюбен в друга. След десет години брак тя започнала да ражда наследници на трона. Когато мъжът й починал, един от синовете й станал крал на петнадесетгодишна възраст, но починал.

Тогава на трона се възкачил десетгодишният Карл Девети, а майка му станала негов регент. Когато пораснал, той станал виновник за ужасяващото клане на Свети Вартоломей – заповядал да бъдат убити няколко хиляди протестанти. Екатерина останала съветник и за следващия крал – Хенрих Трети. Смята се, че тя е отровила доста хора, които са имали претенции за трона.

Снимка: netinfo

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти