Кои са най-мощните натурални съставки против стареене

Кои са най-мощните натурални съставки против стареене
Снимка: Thinkstock

Благодарение на Руслана Тончева от "Blog.organicshop.bg" ви разказваме за това как да запазите за по-дълго младостта на кожата си с помощта на розовото масло. Руслана е специалист в областта на грижата за кожата с биокозметика и помага на стотици жени да се поддържат добрия си външен вид с естествени продукти. Тя е един от основателите на първия онлайн магазин в България, специализиран за биокозметика.

Древните персийци са казвали - "Розата е единственото нещо, което можеш да отнесеш в отвъдното, защото тя не е от този свят".

От времето, когато с мускал розово масло е можело да си купиш всичко, до наши дни розовото масло е едно от най-ценените масла в козметичната и парфюмерийната индустрия. Един от най-заклетите негови почитатели е Мосю Герлен, основател на световноизвестната френска козметична марка "Guerlain". Той разбира за фантастичните качества на маслото от българска роза (Rosa Damascenа) и компанията до ден днешен го влага в най-изисканите си парфюми и кремове за лице против стареене. Безброй известни личности се кълнат в невероятните му свойства да регенерира и да запазва кожата млада. Ето защо:

Розовото масло е с перфектно балансирано съдържание на омега-3 и омега-6 есенциални мастни киселини - от съществено значение за поддържане на кожата хидратирана и стегната. В допълнение те помогат за предпазване на кожата от увреждане и възпаление, което е ключово за борбата със стареенето. Розовото масло спомага за подновяването на клетъчните мембрани и регенерирането на кожата. То също така съдържа трансретиноидна киселина (форма на витамин А), отговорна за борбата с бръчките и изглаждането на кожата, подмладяването и елиминирането на старчески петна и стрии.

Розовото масло има противовъзпалително, успокояващо и подмладяващо действие и това го прави много подходящо за суха и зряла кожа, както и при кожни възпаления или сърбежи и акнетична кожа. В допълнение, розовото масло е отлично средство срещу белези, за лечение на спукани капиляри и за старееща кожа. Розовото масло е с доказани антимикробни свойства. В клинично проучване, проведено в Дамаск, то демонстрира антибактериална активност срещу 15 бактериални щама. То помага и при лечението на псориазис и дерматити.

Розовата вода, която е остатъчен продукт от производството на розово масло, е естествен антисептик и се препоръчва срещу акне, за подхранване и хидратиране на кожата на лицето, както и за подхранване на тялото след душ или вана. Тя е идеалният тоник за лице след почистване, тъй като е киселинна и поддръжа балансирано рH на кожата.

Как да го използвате: за разлика от другите козметични масла, розовото масло не може да се нанася директно върху кожата, тъй като е много силно. От неговите чудодейни противостареещи свойства можете да почерпите като си купите крем за лице с розово масло. Възползвайте се от това, че живеем в страната на Розовата долина и купувайте българска биосертифицирана козметика с розово масло, по която японките са полудели. Розовата вода можете да пръскате директно от флакон с пулверизатор или да нанасяте с памучен тампон по всяко време на деня.

Автор: Руслана Тончева

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти