Кое вече ни прави по-щастливи

Сфери на влияние
Снимка: Thinkstock

Американски учени са установили, че в днешно време хората все по-често искат да се занимават с предприемачество, а традиционно предпочитани професии като банкерската и адвокатската остават по-назад в списъка с най-търсени сфери за професионална реализация.

В проучването са участвали 1223 души, като 36% от мъжете и жените биха избрали бизнеса за свое поле за изява заради по-високата материална обезпеченост.

Данните показват, че само 4% от анкетираните са посочили правната и банкова сфера като области, в които виждат своето бъдещо работно развитие.

"Днес все повече млади хора биха жертвали щастието от това, с което се занимават, за сметка на престижа и влиянието, които биха могли да придобият чрез професионалните си отговорности и пълномощия, заемайки длъжности на предприемачи или изпълнителни директори", допълват експертите, изготвили въпросното изследване.

Разбира се, не е малък и процентът сред запитаните, които пък биха предпочели да практикуват само харесвана от тях дейност, дори и ако заплащането е по-ниско от очакваното.

За 50% от интервюираните представители и на двата пола най-важно в техния живот било да създадат семейство и да имат деца, за 46% висшето образование остава първостепенна цел, а 77 на сто държат да притежават собствено жилище.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти