Кое качество ценим най-много

Спирам да се взимам насериозно
Снимка: Thinkstock

Оказва се, че повечето трудещи се жени и мъже биха били най-доволни, ако се натъкнат на шеф с добро чувство за хумор, се казва в скорошно британско проучване.

Според запитаните именно хуморът е средството за създаване на най-ползотворни взаимоотношения между подчинените и работодателя.

"Въпреки че хуморът е доста субективно понятие, тъй като всеки се разсмива от различни неща, болшинството от анкетираните нямат нищо против техният шеф да гледа от забавната страна на живота, а това само би редуцирало и без това достатъчния стрес в работния делник", коментират експертите от Острова.

26% от участниците в изследването смятат хумора за най-важния фактор в професионалната им среда, а други 20% допълват, че за тях няма по-ценно нещо от доверието у колегите.

Уважението е посочено като качество сред 15% от мъжете и жените, а на четвърто място се нарежда търпението, което събира 13% от общия брой гласове на доброволците в социалния експеримент.

Към останалите качества, задължителни за работното място, фигурират справедливостта, откритата комуникация и честността.

По полов признак 61% от дамите одобряват хумора по време на работния процес срещу 39% за представителите на силния пол, споделящи същото мнение.

Освен това все повече подчинени се опитват да намалят дистанцията със своя шеф, като самите те инициират по-шеговития тон в разговора с нея/него, заключва изследването.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти