Книга на визионера на рекламния бизнес Дейвид Огилви излиза на български език

Книга на визионера на рекламния бизнес Дейвид Огилви излиза на български език
Снимка: Ogilvy

Книга на визионера на рекламния бизнес Дейвид Огилви излиза на български език

Огилви за рекламата“ (ИК „Изток-Запад“) от Дейвид Огилви е сред най-четените и авторитетни издания в света на рекламния бизнес. Огилви е един от класиците на рекламата през ХХ век, лице на цяло поколение, а книгата му и до днес е своеобразна библия на рекламистите.

Издателство “Изток-Запад” и Ogilvy Group България представят основополагащата книга на Дейвид Огилви “Огилви за рекламата”, която излиза за пръв път на български език. Oт десетилетия това е задължително четиво за всички, занимаващи се с реклама, в което aвторът споделя личен опит и дава безценни съвети от кухнята на рекламния бизнес.

Той ясно очертава стъпките за навлизането в бизнеса и най-добрите подходи за разпространение на продукта. Според Дейвид Огилви най-съществено е наличието на големи идеи за реклама, защото и най-доброто изпълнение не може да компенсира липсата на добра идея. Въпреки че книгата е писана много преди епохата на интернет, тя остава безценен и основополагащ източник на информация и до днес.

В новоиздадената на български книга Дейвид Огилви разкрива доказали се с годините рекламни стратегии и разказва как да използваме ефективно думите, защото рекламистите са разказвачи на истории, които изграждат герои, настроение, сюжет. Честен докрай, той разкрива всички тайни в занаят, където подобно знание е с огромна практическа стойност.

Според издателите от “Изток–Запад” „Огилви за рекламата“ е лесна за четене книга, която ще e от полза за всички с интерес в областта на комуникациите, без значение дали са професионалисти, или просто читатели, които са любопитни какво стои зад посланията и образите, които създават привързаност към продукт или услуга чрез провокации или изкушения.

Историята на Дейвид Макензи Огилви започва на 23 юни 1911 г. във Великобритания. Kaто младеж, той работи като помощник в кухнята на хотел и като търговски пътник. Пo това време пише ръководство за продавачите на печките „Ага“, които той самият е предлагал от врата на врата. Години по-късно списание „Форчън“ нарича това ръководство „Най-добрият наръчник по продажбите, писан някога“. През 1938 г. Oгилви емигрира в САЩ, където работи за разузнаването по време на Втората световна война, за кратко притежава ферма в Ланкастър, Пенсилвания, и след като се мести в Ню Йорк, основава собствената си рекламна агенция. Агенцията бързо успява да спечели доверието на водещи търговски марки, като „Шел“ му поверяват рекламата си за цяла Северна Америка.

Шотландецът е първият, дал определение за търговска марка, което се използва и до днес. Рекламите му се отличават с креативност, ефективност и нестандартен подход. Много от продуктите, за които е изготвял реклами преди десетилетия, днес са известни по целия свят корпоративни марки. Наричан е „Бащата на рекламата“ и е удостоен с Ордена на Британската кралица. Умира на 21 юли 1999 г. в замъка си в Тофу, Франция.

Дейвид Огилви старитира с рекламна агенция с трима души и успява да създаде една от най-големите рекламни империи в световната история. Днес Оgilvy & Mather има над 450 офиса в 169 страни и е пример за еволюцията на мисълта, таланта и бизнес етиката на един човек, които се превръщат в корпоративна култура и определят бизнес стратегии за редица поколения.

Дейвид работи неуморно, за да докаже увереността си, че работата на агенцията е да направи реклама, която продава, а рекламата, която продава, е тази, която изгражда бранд. Вече 60 години, офисите на Огилви в целия свят практикуват това, което той проповядва, за да изграждат някои от най-силните брандове в света.

Ogilvy & Mather съществува от 1994 г. в България и е сред първите рекламни агенции у нас. Локалната мрежа на агенцията се разширява през годините, като днес Ogilvy Group България включва 7 компании (Ogilvy & Mather, Ogilvy Action, Ogilvy PR, Mindshare, MediaCom, Intomedia и Metric DS). Сред клиентите са компании като Мтел, Mondelez, IKEA, Bayer, Shell, Unilever, Philips, БНП Париба С.A., Absolut и др. Компаниите от групата обслужват над 60 търговски марки, като 30% от тях са лидери на пазара в съответния бранш.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти