Китайският часовник, който разкрива как да се погрижите за тялото и емоциите си

Произхождащ от традиционната китайска медицина, този „телесен часовник“ е свързан с идеята, че можете да извлечете максимума от енергията и органите си, като ги използвате, когато те са в своя пик на действие.

За да разберете китайския телесен часовник, първо трябва да разберете концепцията за Чи (qi) – термин, който описва нашата енергия. Чи е в състояние на постоянен поток от енергии, които непрекъснато се трансформират, движейки се в тялото или между хора и предмети.

Китайският телесен часовник е изграден върху концепцията за Чи. Смята се, че в продължение на 24 часа Чи се движи през органните системи на 2-часови интервали.

24-часовият часовник на китайската медицина е разделен на 12 двучасови интервала, свързани с жизнената сила на телата ни.

Използвайки информацията за всеки интервал, можете да разберете кой е органът, отговорен за болести и проблеми, за които може и да не подозирате.

Например, ако откриете, че се събуждате между 3 и 5 всяка сутрин, може да има скрита скръб или тъга, която ви притеснява, или може да страдате от заболяване, свързано с белите дробове.

Ако таите чувства на гняв или негодувание, може да ги почувствате най-силно във времето на черния дроб, което е между 1 и 3 сутринта. Ако пък изпитвате болки в гърба в края на работния ден, е възможно дълго време да сте сдържали емоции на страх или да имате проблеми с бъбреците.

Разбира се, древният китайски часовник не може да се счита за надежден източник за поставяне на диагноза, но може да ви помогне да се вгледате в емоциите си и да ви насочи как да се погрижите за себе си и кога да осигурите на тялото си заслужена почивка. 

В галерията ще откриете всеки от 12-те часови интервала и съветите, свързани с него: 

12-те часови интервала на китайския часовник на тялото

 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти