Какво си обещахме за 2015

Какво си обещахме за 2015
Снимка: Thinkstock

Велина Томова

Точно една седмица след началото на новата година решихме да направим първата равносметка за дадените в полунощ на 1 януари обещания.

Дали е не е много рано ли? Не, не е, защото както при диетите, всеки малък успех трябва да се отпразнува.

И така, ето какво си пожелахме ние от Edna.bg и дори започнахме да изпълняваме още в първите дни на 2015:

Лили: Преди имах навика да записвам на малки листчета всичко, което искам да постигна и да ми се случи и да ги пускам в един буркан, наречен „стъкленица на желанията“. С времето обаче установих, че веднъж написано и прибрано някъде, посланието се забравя...

Затова реших, че е по-добре да имам стремежите в главата и да си ги припомням по-често, а бурканите да си останат за зимнината smiley

За новата година си обещах да спортувам повече.

Установих, че тичането в парка е изключително приятно, а участието в маратон дава страхотното усещане, че постигаш целите си.

Искам повече от сутрините ми да започват с йога, отколкото с отлагане на алармата.

Също така си обещах да продължавам да правя всичко възможно, за да пътувам повече.

Винаги съм се чувствала добре на път и да ви споделя, не е нужно всяка година да посещавате ново място, хубаво е и да се върнете някъде, където истински ви е харесало.

А и ще се убедите, че е страхотно да почувствате един град, който сте виждали само на картинки, познат и да се ориентирате лесно из него.

Също така за тази година съм си обещала да бъда по-спокойна, да си повтарям, че нищо не е чак толкова страшно и фатално. Искам да се усмихвам повече, дори и с цената на задълбочаване на мимическите бръчки smiley

Да прекарам повече време близо до любимото ми море и не на последно място – да карам активно розовото си колело. През 2014 си взех велосипед и само, който не е опитал, не е разбрал колко е хубаво да се кара колело из града.

В коша се слагат обувките на ток и дамската чанта и смело напред!

Мими: Когато прочетох хороскопа си в Edna.bg, там пишеше: „2015-а за теб ще бъде годината на промяната!“.

Вярвам в смисъла на зодиакалните знаци, но вярвам и в собствените си мечти, в моя личен неповторим житейски път.

Затова и взех своите новогодишни решения, които са подчинени именно на думичката „промяна, в която влагам единствено положително настроение и енергия.

Но вдъхновение бяха и онези съкровени неща, които сърцето иска повече от всичко друго на света.

Обещавам си през 2015-а година:

- Да работя с удоволствие и да почивам с наслада

- Да си позволявам да живея и за мига, вместо обичайното планиране на бъдещето

- Да не се предавам след 5-тата на минута на бягащата пътека, а да продължавам да тичам – за здраве, за красота, за себе си

- Да възродя едно позабравено мое хоби от миналото – рисуването

- Да се доверявам повече на интуицията си

- Да бъда по-честна и директна в отношенията си с хората, на които държа. Никой не знае как се чувстваш, какво желаеш и какво не е наред, ако не му го споделиш. Четецът на мисли все още не е изобретен.

- Да придобия нови умения – полезни за професията ми, полезни за личния ми живот

- Да правя повече снимки на моментите, които искам да запомня завинаги – не за „Фейсбук“, а за спомен!

Велина: Тази година си обещах да се върна към две мои много любими занимания – пеенето и френския. Защо ли? Защото си дадох сметка, че от години не правя нещо само за удоволствие, освен четенето на книги.

Казах си, че човек може да се занимава с много неща, без те задължително да са му „полезни“, а просто защото му доставят удоволствие.

Повечето деца ходят на извънкласни занимания, за да излязат извън рамките на училището, за да научат нещо ново и вероятно да намерят призванието си в нова област.

А защо после спираме? Защото избираме професията си и сякаш няма нужда да правим друго, странично, без то да ни носи пряка полза?

Обичам френски, обичам да пея, защо да не се занимавам с тях като хоби, без цел, само за удоволствие?

Да, изглежда странно, че се прибирам вкъщи след работа и започвам да преписвам диктовки, сякаш се готвя за изпит. Но именно в това е хубавото – че изпит няма, а го правя просто защото ми харесва.

Другото, към което си обещах да се върна, е пеенето. Да, едва ли ще имам световна музикална кариера, закъсняла съм и за Консерваторията, но изпитвам едва ли не физическа нужда от разпяване, четене на ноти и дишане с диафрагма.

Мисля, че ако всяка от нас си спомни какво обичаше да прави просто така – за удоволствие, и се върне към него със същата страст, с която мъжете ходят на риболов, играят на игри или карат автомобилите си, ще се върнем към себе си и ще намерим онзи баланс, който често ни липсва.

А вие какво си обещахте за 2015? 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти