Какво ще бъде времето през почивните дни?

време прогноза
Снимка: iStock

В петък и през почивните дни времето остава неустойчиво с чести превалявания в следобедните часове, пишат от Darik News.

След обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали, в отделни райони и ще прегърми. След пладне в Дунавската равнина ще духа до умерен западен вятър. Максималните температури ще са между 25° и 30°. Атмосферното налягане ще се повиши още и ще е по-високо от средното за месеца.
 
През почивните дни се очаква пренос на фин прах от Африка в западната половина на страната. Концентрацията ще е значителна и преваляванията ще носят кални петна по колите и прозорците, посочва NOVA.

В събота ще бъде малко по-топло и слънчево, но следобед отново в западните и североизточните райони на места се очаква да превали и прегърми краткотрайно. На много места дневните температури ще достигнат летните 31-32 градуса. За района на София максималната температура ще бъде около 28 градуса, по Черноморието около 26-27 градуса.

време прогноза
Снимка: iStock

В неделния ден още от сутринта се очаква да започнат валежи над Централна и Северна България. До обяд ще има краткотрайни валежи и гръмотевични бури почти над цялата страна, по-силно изразени в югоизточните и североизточните райони. В следобедните часове ще вали предимно над Северна България. Вечерта постепенно валежите ще спират. Температурите в неделя ще бъдат между 24 и 28 градуса.

В първия ден на новата седмица пустинният пясък ще се изтегли от територията на страната.

Не пропускайте нашия нов раздел ОФЕРТИ, в който ще откриете полезни, практични и прекрасни продукти на промоция от българския пазар, специално селектирани за вас от екипа на Edna.bg.

Прочетете още:

Ето какво време ни очаква през лято 2019

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти