Какво се случва с архитектурата днес

Логото на фестивала
Снимка: edno.bg

На 26 ноември бе даден старт на петото юбилейно издание на Sofia Architecture Week. Ежегодният международен фестивал ще се проведе до 2 декември и ще покаже последните тенденции в развитието на съвременната архитектура чрез различни семинари, дискусии, работилници, изложби, прожекции и инсталации, които ще се проведат в НДК, Чешкия културен център, Институт "Сервантес", Галерия "Алма Матер", Столична библиотека, Централен дом на архитекта и др.

Всяка година Sofia Architecture Week представя тенденциите в съвременната архитектура с фокус върху конкретна тема – през 2012 г. това е взаимодействието между култура и архитектура, в контекста на кандидатурата на София за Европейска столица на културата през 2019 г.

Работата си (освен редица чуждестранни участници и лектори) ще представят и български архитекти, автори на пространства за култура от последните 20 години.

Балканските фестивали за архитектура и Европейската асамблея на студентите по архитектура също ще бъдат представени от своите мениджъри.

Всеки ден от фестивала е посветен на определена тема, сред които са такива като връзката на елементи от градския архитектурен пейзаж с природата, със сценичните, визуални и музикални изкуства, и не на последно място – тази между хората и социалната среда.

* Пълната програма на Sofia Architecture Week 2012 можете да видите ТУК.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти