Какво е общото между флирта и нахалството?

Какво е общото между флирта и нахалството?
Снимка: Thinkstock

Милена Родригес

Казано направо, игривостта, дразненето и заяждането, (ако тези неща въобще могат да бъдат отделени), са гарантиран начин да бъдете съвсем нарочно много очарователни...

Да, напълно съм наясно, че много хора не харесват самата мисъл за ”заяждане”. Тя им е някакси неудобна. Мнозина имат подчертано отрицателено отношение към дразненето, като се съсредоточават изцяло върху тъмната му страна – заплахи, агресия и сексуалeн тормоз.

И наистина, съгласна съм, че хората, които са несигурни и сами не се харесват, дразнят другите, като причиняват неприятности, тревога и неудобство. И често изпадат в изолация като резултат от това. Понякога такива хора преминават границата и обиждат другите, груби са или пък се държат като досадни подмазвачи. Някои от нас бъркат саркастичното отношение с игривото заяждане и често си мислят, че са са много забавни. Те губят основната идея, а именно: шегата би трябвало да радва, а не да обижда.

Като казвам това, все пак трябва да отбележа, че хората, които са твърде чувствителни и лесно се засягат, не могат да понесат дори малка доза забавно заяждане. Също така, ако не сте се справили с вътрешната си несигурност и не се харесвате сами, отново и отново ще притегляте към себе си хора, които ще са груби с вас, ще ви притесняват или излагат. Направо казано: закачливото дразнене задължително ще ви изтормози, ако не сте поработили върху себе си, за да постигнете силна вътрешна увереност.

И все пак... ако заяждането се прави с чисто сърце и с игрив маниер, то лесно стопява дистанцията между хората, създава вкус на приключение и риск и така пали огъня на привличането – дотам, че човекът, който дразните, да не може да ви избие от главата си.

Да вземем една хипотетична ситуация: приближавате се до човек, който е привлякал вниманието ви. Отивате при него/нея и казвате: ”Имам чувството, че цялото това нещо вече ми се е случвало, нали заеш като дежа-вю е...” Той/тя естествено отвръща: “Кое?” Вие имате възможността веднага да вметнете: “Това, че ти флиртуваш с мен...” На което другият най-вероятно ще отвърне: “Да бе...” или “Шегуваш се, нали?”

В този момент, ако сте "заседнали" в предразсъдъка си, че заяждането винаги е лошо, ще се разтреперите дали ситуацията няма да се развие зле за вас. Така, разбира се, ще загубите много ценна възможност, която може да привлече силно човека отсреща. Но ако имате повече опит в дразненето, веднага ще се възползвате от проблясъка на интерес от другата страна, за да очаровате събеседника.

Ето как можете да отиграете ситуацията по-нататък: когато човекът каже: ”Да бе...”, вие може да отвърнете: ”Сериозно говоря. Напълно очевидно е, че флиртуваш с мен.” А той/ тя ще каже: ”Не е вярно. Защо реши така?” Ако става въпрос за мъж, можете да му кажете: ”Ей този жест, който направи с колана си, това си е чисто флиртуване.”

А ако говорите с жена, репликата е: ”Това, което току-що направи с косата си, това е сто процента флирт”. Всъщност интересното тук - онова, което ”закача” интереса на другия, е следното: тъкмо, когато са си помислили за вас, че сте лепкави, тогава вие елегантно и леко сте се дръпнали и сте започнали да се държите така, сякаш за никъде не бързате...

Това е само един от начините да създадете привличане, като използвате думите умело и се научите да насочвате разговора. Може да овладеете това умение много по-лесно, отколкото си мислите, така че да стигнете до момента, в който дори няма да имате нужда от готови схеми, а подобни ”закачки” ще ви хрумват от само себе си.

Между другото, те могат да се използват не само, когато се запознавате с нови хора, а и когато флиртувате с постоянния си партньор, за да поддържате интереса му към вас. Най-добрите бракове, на които съм свидетел, всъщност се поддържат именно чрез постоянен и умел флирт.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти