Какво да правим този уикенд (13-15 септември)?

мързел почивка
Снимка: Thinkstock

Габриела Сахатчиева

Септември може и да е пълен с празнични дни и дълги уикенди, но дори и в обикновените събота и неделя има куп събития, с които да разнообразите програмата си. Ето кои са те този уикенд!

13 септември, петък

Любимият KvARTal Festival се разполага за четвърти път между бул. „Мария Луиза”, бул. „Дондуков”, бул. „Васил Левски” и бул. „Сливница”. Този път темата е хората – сърцето на КвАРТал-а, а акцентът ще са малките, но наситени точки в зоната, които ще се обединят, за да ни предложат да се изгубим из уютните улички на стара София. Събитията са много, така че следете във фейсбук страницата на фестивала какво ни очаква между 13 и 15 септември, а в петък вечер се подгответе за откриващото парти – в бат “French 75” от 21:00.

квартал фестивал
Снимка: Квартал фестивал

От 12 до 15 септември пък в парка на Военната академия всяка вечер в 20:30 се разпъва голям екран, за да изпратим последните топли вечери подобаващо с Кино в парка. В програмата се редят филмите „Щастливия Лазаро“, „Граница“, „Джебчии“, „Капрнаум“ срещу билет от 10 лв.

14 септември, събота

Събота, късен следобед... Продължаваме лятната традиция с Vintage Garden Party & Bazaar, който от 15:00 разпъва шатрите на някои от любимите хендмейд артисти на фона на свежи коктейли, домашни вкусотии и много готина музика в градината на Once Upon A Time Bibliotekata.

 

Vintage Garden Party & Bazaar
Снимка: Vintage Garden Party & Bazaar

Поп културата среща фантастичното и тази година на традиционния Aniventure Comic Con. Мястото отново е Inter Expo Center, а програмата включва още изненади от K-Pop сцена, Cosplay конкурси, гейминг зала, както и имената на популярни български влогъри и актьори. Началото е в събота от 10:00, финалът – 18:00 в неделя, а билетите са на comiccon.bg.

15 септември, неделя

За седма поредна година в навечерието на първия учебен ден София е домакин на националната екоинициатива „Стара хартия за нова книга“. Събитието, която обединява грижата за природата и любовта към четенето, ще се проведе на 15 септември от 10:00 до 19:00 на бул. „Витоша“ №37 пред Книжен център „Гринуич“. Според регламента на инициативата всяко дете, което с помощта на възрастен предаде 5 кг хартия за рециклиране, ще получи книжка подарък.

книги
Снимка: iStock

 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти