Какво да правим през трите почивни дни?

жена почивка кафе уикенд
Снимка: Thinkstock

Габриела Сахатчиева

Ако плановете ви за празничните 6, 7 и 8 септември все още са на етап „може би“, ето няколко идеи, с които да се забавлявате в града или дори да разнообразите извън него с музика и вкусотии.

6 септември, петък

Почивният петък започва вкусно още в 11:00 с есенното издание на Sofia Food Truck Fest в Маймунарника, което ще продължи чак до неделя. Предвидени са изкушения за всички лакомници: телешки бургери, рибни сандвичи и морски дарове, трио такоси, безглутенови ястия с ориз, белгийски гофрети и коктейли, направени от най-добрия барман на България за 2018.

музика жена
Снимка: Thinkstock

Ако пък ви се иска нещо извън града, фестивалът Balkan Station край Бов също ще предлага тридневно забавление – Balkansky, Stenly, DJ Rady, Balkan jam Station и още много ще се погрижат за настроението, а ако сте настроени авантюристично, ще има и къмпинг. Подробностите и пълния график търсете във фейсбук страницата на събитието.

7 септември, събота

Събота идва с първия събор на боба с наденицата в село Житница! Ще участват Деси Добрева и „Лудо Младо Бенд“, 100 каба гайди, танцовите ансамбли на с. Житница и с. Смилян, а Андре Токев ще бъде специалният гост готвач на събитието, което ще продължи от 10:00 сутринта до 22:00 вечерта.

Най-доброто от Deep Purple, Queen, U2, Pink Floyd и още куп легендарни рок и метъл изпълнители може да чуете в Античния театър в Пловдив от 20:30. Rock The Opera ще включва някои от най-любимите рок песни на всички времена, така че побързайте за билети от Еventim.

Фреди Меркюри, Queen
Снимка: Getty

Обратно в София пък ви очаква стендъп комеди с Николаос Цитиридис, Иван Кирков, Николай Банков и Кристиян Терзиев, които ще ви разсмиват в продължение на час и половина с най-добрите си и любими шеги. Началото е в 19:30 в Комеди Клуб на ул. Леге 8 срещу 12лв на входа.

8 септември, неделя

За спокоен последен ден от дългия уикенд предлагаме неделен португалски брънч в KOTO, където ви очакват куп средиземноморски изненади от 12:00 срещу куверт от 29 лв.

храна
Снимка: Pexels

В Кино Култура пък от 20:00 започва документалният филм "Чувство за непоносимост", който разказва за живота на Георги Марков до бягството му от комунистическа България през 1969 година. Калин Врачански е в ролята на разказвача, докато Пламен Великов е гласът на Георги Марков.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти