4 диети: Как да се храним правилно през пролетта, за да отслабнем до лятото

През март откриваме сезона на диетите и подготовката за плажа. Ние ви съветваме кои са най-добрите методи да постигнете желаните резултати. 

Нуждата да се раздели с излишните килограми преди лятото е нормална за всяка жена. Ние анализираме най-популярните диети и ви казваме какви капани да очакват тези, които искат да получат мечтаното тяло с тяхна помощ. 

Нека преди това да обобщим и да поговорим за основните принципи на правилното хранене, които ще ви помогнат бързо да влезете във форма (и в идеалния случай да останете в нея).  

храна
Снимка: iStock

Хранене на всеки три часа 

Мастните клетки са енергийното депо на нашето тяло. За да може те да отделят енергия и да не съхраняват калории в резерв, трябва да ядете на всеки 2-3 часа. Това ви позволява да избегнете инсулинови скокове, които регулират енергийния обмен на мастната клетка.  

Млечни продукти следобед  

Най-добре е втората половина на деня да се храните с млечни или ферментирали млечни продукти, тъй като по това време съдържащите се в тях калций и фосфор се усвояват най-добре.

храна
Снимка: iStock
 

Винаги закусвайте 

Закуската е най-важното хранене за деня, което помага да се повишат нивата на инсулин, които са паднали през нощта и да подготвят тялото за работа. Ако закусвате правилно, ще се предпазите от мъчителното чувство на глад през целия ден. Не забравяйте, че към обяд тялото е най-активно, така че по това време започвате да изпитвате апетит.  

Наслаждавайте се на вечерята си 

Не забравяйте, че не трябва да пропускате вечерята и можете да ядете след 18:00 часа. Вечер не трябва да изпитвате глад. Основното е, че последното хранене трябва да бъде 2-3 часа преди лягане и да се състои от храни, богати на протеини. По-добре е да изключите въглехидратите и плодовете. 

Ограничете солта и захарта 

Според статистиката съвременният човек яде 20 пъти повече сол от дневната норма и 100 пъти повече захар. Прекомерната консумация на сол води до отоци и хипертония, а захарта до диабет и наднормено тегло. Не напразно се нарича основният наркотик на нашето време. 

храна
Снимка: iStock

Пийте повече вода 

Пийте най-малко два литра чиста вода на ден. Намалете консумацията на кафе, откажете се от безалкохолните и другите газирани напитки. 

Вижте в нашата галерия кои са най-добрите диети за влизане във форма преди лятото: 

4 диети за ТОП форма до лятото

 

Прочетете още: 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти