И учени вече допускат, че душата ни може да живее вечно след смъртта

жена кълбо светлина
Снимка: iStock

Науката обикновено отхвърля душата, смятайки я за обект на човешката вяра, или я свежда до психологическата концепция. Ново разбиране за съзнанието обаче оспорва това твърдение.

Според въпросната теория съзнанието идва от микротръбички в мозъчните клетки (неврони), които са места за квантова обработка, пишат от уебсайта Енергетика.

Д-р Хамероф от университета в Аризона и британският физик сър Роджър Пенросен твърдят, че когато сърцето спре да бие, кръвта спира да тече и микротръбичките губят квантовото си състояние, но квантовата информация в микротръбичките не се разрушава.

Може ли това да обясни околосмъртните преживявания или идеята за вечността на нашето съзнание?

„Квантовата информация в микротръбичките не се разрушава, тя не може да бъде унищожена, а просто се разпространява и разсейва във Вселената. Може би квантовата информация може да съществува извън тялото, може би безкрайно дълго, като душа”, казва той.

Признаци, че се познавате с някого от минал живот

Учените твърдят, че опитът на съзнанието е резултат от ефектите на квантовата гравитация в тези микротръбички. Тази теория те наричат ​​Оркестрирана обективна редукция (Orch-OR).

По този начин се смята, че нашите души са нещо повече от взаимодействието на невроните в мозъка, а са създадени от самата тъкан на Вселената и може би са съществували от незапомнени времена.

Как да разпознаем космическите връзки в живота си

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти