Как погледът ви издава какво наистина мислите

Когато общувате, изпращате много съзнателни или несъзнателни сигнали на отсрещната страна, които издават реалните ви чувства, мисли и намерения.

Посоката на погледа ви и начинът, по който гледате събеседника си, са сред знаците, разкриващи емоциите и състоянието на ума ви.

И въпреки че е почти невъзможно да упражните съзнателен контрол върху очите си през цялото време, докато общувате, чрез разчитането на погледа може да разберете какви са истинските намерения на околните.

Някои изследвания отдавна са установили, че очите наистина са прозорците към душата, тъй като можем да получим доста точна информация за някого, ако просто проследим очите му.

Според проучването Reading the Mind in the Eye Test (RMET) през 2003 г. от Саймън Барон-Коен и други учени от университета в Кеймбридж, хората имат способността да разпознават вътрешните състояния, като наблюдават очите на друг човек.

Според публикация на психолози в изданието Current Directions in Psychological Science размерът на зениците също може да разкрие много за намеренията и емоциите на другите.

Това е така, защото „размерът на зеницата не е под ваш доброволен контрол“. Можете да се усмихнете фалшиво, за да покажете интерес, но зениците разкриват истинските ви емоции и липсата на интерес.

Когато разберете как да разчитате погледа на хората, можете да определите дали някой ви лъже или е честен, както и какво е отношението му към вас.

Писателят и изследовател Ванеса Ван Едуардс уточнява: „Първата стъпка, за да разберете дали някой ви лъже, е да намерите неговата базова линия. Базова линия наричаме това накъде някой гледа, когато е в нормални, незастрашаващи условия.“

След като сте успели да определите базовата линия на човека, можете да анализирате движенията на очите му. Ето как:

13 знака, с които погледът ви издава какво наистина мислите

Вижте и цели 45 психоологически трика във видеото горе

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти