Как ни заблуждават красивите снимки

Как ни заблуждават красивите снимки
Снимка: netinfo

Лилия Огнянова

Интернет е магията на новото време. Виртуалното пространство стопи границите между хората и направи света още по-малък.

Сега можете да видите в реално време която и да е точка от света, да намерите информация за всичко, което ви интересува само с едно кликване и не на последно място – да се радвате на разкошни снимки от едни от най-красивите места на планетата Земя.

Точно тези снимки често ни вдъхновяват да стегнем куфарите и да отидем на пътешествие, да открием нови земи и да се впуснем в приключения.

Както обаче вече ви разказахме, понякога реалността се различава от създадената представа (припомнете си ТУК).

Тадж Махал е затънал в боклуци и се руши, Венеция намирисва доста лошо на канал, а Китайската стена е задръстена от тълпи туристи.

Сега един нов фотографски проект показва как биват видоизменени различни пейзажни снимки, за да създадат една много по-романтична аура на тези места.

Питър Стюарт е талантлив фотограф и факир с фотошоп. Той е представил различни снимки „преди“ и „след“ намесата на „разкрасителни“ технологии.

Целта му е да покаже силата на фотошопа, както и да придаде сюрреалистичен елемент на фотографиите си. На нас пък ни се струва, че снимките на местата такива, каквито са си, са много по-приятни, отколкото „подобрените“ версии.

Убедете се сами в галерията ни ТУК!

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти