Как минава един реален ден от живота на мъжа

Как минава един реален ден от живота на мъжа
Снимка: Thinkstock

Тодор Капитанов

Чувал съм безброй пъти твърдението, че ежедневието на мъжете е по-лесно от това на жените. Най-вече защото нямат досадните процедури, които всяка себеуважаваща се дама си прилага още със започването на деня – грим, прическа, избор на дрехи, обувки, чанта, парфюм, аксесоари и др. Това наистина е адски досадно за дамите. Те си мислят, че ако бяха мъже, всеки ден би бил перфектен, точно защото няма да е необходимо постоянно да правят изброените женски дейности.

Монетата на мъжкото ежедневие обаче има две страни. Едната е, че наистина всичко се случва много бързо от момента на събуждането до излизането от дома, като външния вид след това е един и същ до вечерта, без да се налага постоянно да се грижи за грим и прическа преди и след всяка една среща в офиса или извън него.  Другата страна вече не е толкова апетитна, защото мъжете поемат немалко рискове с избора на такъв тип ежедневие, което често пъти се оказва на доста висока цена.

За да онагледя за какво иде реч, нека разгледаме един обикновен ден от живота на мъжете и видим какви мисли се въртят в неговата глава:

06:00 часа – Алармата от телефона иззвънява. Мъжът се чуди кой, по дяволите, е измислил ранното ставане и защо човек трябва се събужда сутрин, когато му се спи най-много, а не вечер, когато изобщо не му е до сън.

06:30 часа - Алармата се включва втори път, защото първото позвъняване е пробудило само философски мисли, но не и желание за ставане от леглото. Този път мъжът хвърля нервно телефона на земята, след което бързо става от леглото, за да провери какви щети е нанесъл по дисплея на устройството.

06:40 часа – По пътя към банята, в полусънено състояние, установява, че закъснението му за работа вече е неизбежно. За да поправи щетите опитва да спести време, като носи в банята набързо изсипаното разтворимо кафе. В бързината потапя самобръсначката в него, а след това го изпива по невнимание, без да усети промяната във вкуса.

07:00 часа – Докато бърза да си облече панталоните и ризата едновременно, се сеща, че отново е забравил къде стоят чистите чорапи. Съответно решава, че ще си купи такива от първия срещнат магазин с подобни артикули, а дотогава ще носи вчерашните чорапи, които отработено изважда от коша за пране, изпира ги бързо и нескопосано, като след това ги изсушава в микровълновата.

07:15 часа – Поглежда през прозореца, за да провери какво е времето и дали ще му бъде необходима връхна дреха и чадър. Наред с това обаче забелязва, че отново някой е запушил колата му на паркинга пред блока, като бързо вика полиция, за да намери собственика на другата кола, че да я премести.

07:30 часа – Размяна на псувни с комшията, който полицията е събудила, за да си премести колата. Накрая комшията се заканва, че още същата вечер ще си отмъсти, като издраска колата му и спука четирите гуми. Нещо повече – проклина мъжа да остане цял живот с жена си.

08:00 часа – Обикаляне из улиците около местоработата, защото, както обикновено, служебния паркинг е пълен с коли на хора, които нямат нищо общо с компанията.

8:30 часа – Влизане с бодра стъпка в офиса, поздравява колегите си, а когато сяда на бюрото разбира, че е забравил вкъщи най-важните документи, които днес трябва да предаде за одобрение на шефа си.

13:00 часа – Обедна почива, в която хапва хот-дог със съмнителни сосове и още по-съмнителен  айрян, закупени от близкия до офиса павилион за бързи закуски. 

17:30 часа – Краят на работния ден. Дълбока и облекчителна въздишка.

18:00 часа – На връщане от работа се среща с приятели, които му предлагат да изпият по бира на някое приятно място, но мъжът отказва, защото няма търпение да се прибере в дома си, където да слуша упреци по свой адрес, да хвърля боклука, да изчисти с прахосмукачката, докато жена му готви вечеря, която той не обича.

18:30 часа – Паркира пред блока и веднага след това се свързва със злонамерения комшия, на когото подарява бутилка марков алкохол в знак на извинение, като го моли тази вечер да паркира колата си така, че да не пречи на другите.

19:00 часа -  Сяда да вечеря на масата, като тема на разговорът е големият проблем, който е настъпил днес на работното място на жената, където двете ѝ колежки от съседната стая дошли на работа с еднакви рокли.

21:00 часа – Гледане на вечерните спортни новини, от които мъжът разбира, че любимият му отбор, на който е заложил 100лв., е загубил с 0:7.

21:30 часа – Изпива една топла бира, която жена му е махнала още вчера от хладилника, защото в него няма място за марулите и тенджерите ѝ.

22:00 часа – Задава си въпроса „Боже, какво се случва с живота ми?”.

23:00 часа – Отива да си вземе душ. Къпе се със студена вода, защото топлата е изхабена при миенето на чинии, въпреки молбите му това да не се случва и тази вечер.

00:00 часа – Навива будилника и ляга до жена си. Боли я главата.

00:20 часа – Заспива. Сънува кошмари.

Това е един реален ден от живота на мъжете. Илюзиите за безспирни купони с алкохол и оргии с млади и глуповати момичета остават единствено в главите на жените, които неоснователно завиждат на мъжкият начин на живот. Е, може да бъдете спокойни вече – на мъжете изобщо, ама изобщо не им е толкова розово положението, колкото си мислите. И казвам всичко това със съжаление. Наистина е тъжно. Сега отивам да простирам. Доскоро. 

Прочетете още от Тодор Капитанов в Edna.bg:

Как да спрете да привличате само глупаци

Не ме занимавай с твоите глупости!

Женските празници умряха! Да живеят жените!

10 лъжи на мъжа, с които прелъстява жената (част 2)

10 лъжи на мъжа, с които прелъстява жената (част 1)

Мъжете не искат жени, а робини!

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти