Как е най-добре да използваме различните видове сол в кухнята?

Как е най-добре да използваме различните видове сол в кухнята?
Снимка: Pexels

Солта е важна и ценна съставка от здравословното ни меню. Разбира се, трябва да я употребяваме балансирано. Според Световната здравна организация дневната необходимост на организма от сол е не повече от 3 г (под една чаена лъжичка).

Вижте в нашата галерия колко видове готварска сол има и какво е тяхното приложение в кулинарен план. Тя може да е една от най-често използваните подправки, които са налични по всяко време и във всяка кухня, но има редица факти, за които сме почти сигурни, че не знаете.

Колкото по-наясно сте със специфичните свойства на всеки вид сол, толкова по-малък ще бъде шансът да сбъркате правилното съотношение на подправките в храната, която приготвяте, освен това качествените подправки многократно да увеличават вкусовия потенциал на крайния кулинарен продукт.

За видовете сол и тяхното приложение в кухнята

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти