Как да създадем щастливо модерно семейство

Наталия Кобилкина
Снимка: Личен архив

Наталия Кобилкина

Първото правило, за да имаш щастливо семейство, е желанието изобщо да имаш това семейство. Останалото и по-лесно са малко знания.

Понякога жените не искат да имат семейство и се страхуват от истинската близост. Тогава те не могат да намерят истински човек за себе си. Така че, просто си го пожелай.

Има няколко типа семейства:

1. Патриархалният тип - когато мъжът е главата на семейство, той решава всичко, другите нищо не решават. Той стои в основата, той управлява парите, жената често не работи или ако работи, то е само за удоволствие, а основната ѝ работа да се грижи за семейството и за децата. Той решава често какво трябва да правят децата. Те често се страхуват от него, но го уважават.

2. Детоцентриският тип - хората живеят заради децата и това е основата на семейството. Те често нямат своите отношения, но децата ги правят близки. И в тези семейства всичко правят заради децата. Често жената не иска да се грижи за мъжа си или го приема само като бащата на нейните деца. Често в тези семейства липсва секс и романтика, но има много стабилност.

3. Съпружеският тип на семейство - това е модерен тип на семейство, тук и двамата съпрузи са важни и двамата работят и двамата имат отговорности вкъщи. Децата също имат своя път, а родителите винаги успяват да намерят време за себе си и своята романтика. Или изобщо нямат деца.

Проблемът се получава тогава, когато двамата идват от различните типове семейства.

Например, ако жената е от съпружески тип и за нея е нормално и двамата да работят, а мъжът да ѝ помага с децата.

Докато той е от патриархален тип и иска тя да стои вкъщи и да гледа децата и изобщо не му харесва, че тя работи, а той смята, че майката трябва изцяло да се грижи за децата. И тогава те не се разбират поради факта, че имат различни модели и смятат, че другият има някакво грешно мнение.

Как все пак да постигнем баланса?

1. Проанализирай към кой тип семейство спадат твоите родители и в какъв тип семейство е бил твоят партньор.

2. Обсъдете тези неща.

3. Седнете и напишете точни правила и очаквания, които имате един към друг. Хубаво е да има и трета страна (терапевт), който ще ви помогне в това. Бъдете максимално искрени в тези отговори.

4. Понякога една жена, която помага дори веднъж на седмица в домакинството, е най-добрият терапевт. Когато съпругата е прекалено изморена, тя няма сила да се чувства като жена. Така че, пробвайте да си позволите този лукс!

5. Освободете поне един ден за себе си. Жената има нужда да се зарежда. За да може да дава енергия на любимия си човек.

6. Правете поне 1 път на седмица романтичен обяд или вечеря - само вие двамата, без деца, без разговори за битови проблеми.

7. Дайте си място за изненада. Особено е приятна секс-изненадата!

8. Слагайте себе си на първо място. Никой на никого не е длъжен. Ако вие се чувствате добре и сте пълни с енергия, тогава и другият ще ви дава много енергия.

9. Бъдете благодарни и оценявайте това, което партньорът прави за вас.

Пожелавам да има много щастливи семейства и вашето да именно едно от тях!

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти