Създадено за L’Oreal Paris

Как да сме сигурни, че си избираме подходящ крем за лице

a
Снимка: Istock

Многообразието от кремове за лице често ни оставя слисани пред рафта. Как да изберем онзи, който да отговори на всички наши желания, как да сме сигурни, че правим наистина добър избор и че съдържанието на бурканчето няма да ни разочарова?

Има няколко стъпки, които е хубаво да изминете спокойно и без да бързате преди да посегнете към нов крем за лице. Ако си “напишете домашното”, ще сте спокойни, че сте направили добър избор и резултатите няма да закъснеят.

От каква козметика имате нужда

Често човек не преценява правилно нуждите на собствената си кожа. Определяме я като суха, а тя се оказва чувствителна или ползваме лек хидратиращ крем, когато имаме нужда от подхранващи масла и активни лифтинг съставки.

В продължение на живота кожата претърпява различни изменения. В тийнейджърска възраст е по-мазна и небалансирана заради бушуващите хормони. Между 20 и 40 години най-често страда от липса на адекватна хидратация и постоянна рутина, което води до сухота или прекалено омазняване.

След 40 години естественият ход на времето започва да се забелязва и се появяват първите бръчици. Тогава отново променяме козметиката и се обръщаме към високоефективни козметични продукти със съставки, които доказано се борят с фините линии, загубата на еластичност и промяната на контура на лицето.

Сред доказаните във времето съставки против стареене се открояват три:

PRO-RETINOL, хиалуронова киселина и витамин С

a
Снимка: L"Oreal

Те работят отлично в синергия и могат да дадат на кожата онова усещане за освежаване, стягане и подобряване на текстурата, което всички търсим.

И трите можем да открием в обновената серия Revitalift Laser на Л’Ореал.

Какви са съставките и какво действие да очакваме от тях

Про-ретинол помага за намаляване на бръчките и възстановяване на текстурата на кожата, хиалурновата киселина интензивно хидратира и възстановява, а витамин С помага за подобряване на блясъка на кожата и видимо изравнява тена на кожата.

d
Снимка: L"Oreal

Препоръчително е да се консултирате при избора на крем за лице с дерматолог или да се уверите, че съставките са одобрени от такъв лекар. L’Oreal Revitalift преминава през редица изследвания от световнопризнати дерматолози и получава одобрението и на български експерти по антиейджинг. Един от тях е д-р Радина Денкова.

d
Снимка: Д-р Радина Денкова

„Съветвам пациентите продуктът, който прилагат върху лицето си, да бъде прегледан от дерматолог. Формулите и съставките на продуктите за лице L’Oreal са щателно тествани и проверени от дерматолози. Сигурна съм, че когато компанията твърди, че даден продукт е ефективен, е само когато може да го докаже“, казва д-р Радина Денкова.

Какви са резултатите от използването на крема

d
Снимка: L"Oreal

Преди да бъдат пуснати в продажба козметичните продукти преминават редица щателни медицински и дерматологични изследвания.

За Revitalift Laser , L’Oreal провежда 4-седмично клинично проучване с 40 жени, които са ползвали крема.

Данните от проучването са внимателно описани и проверени от международен борд от дерматолози, които са извършили цялостен преглед на протоколите от тестовете и резултатите, цялостна проверка на съставките по отношение на ефикасност, безопасност и поносимост.

Заключението им е категорично - при употреба на Revitalift Laser се наблюдават следните резултати:

• Хидратацията възстановява обема на кожата.

• Структурата на кожата се подобрява при 87%** от жените.

• След седмица: Фините линии са видимо намалели.

• След 4 седмици: Кожата е по-стегната и блестяща, а бръчки и фини линии видимо са намалени.

История и опит на компанията

Когато доказала се през последните над 100 години компания като L’Oreal застане с името и знанията си зад даден продукт, изборът на козметика вече не е толкова труден.

Създай и следвай своята лична рутина

Използвай продукти, които кожата ти обича. Създай рутина при използването им - защото грижата е важна а резултатите са видими.

a
Снимка: L"Oreal


* Клинична оценка - 97 жени – еквивалентност в години на подобрение на появата на бръчки около очите. ** Витамин Cg. *** Клинична оценка – 58 участника.**** Клинично проучване при 49 жени: клинична оценка на мимическите бръчки след 4 месеца.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти