Как да се предпазим при силен вятър

жена вятър зима
Снимка: iStock

Заради обявения жълт код за днес в 13 области, а утре и за цялата страна, от „Пожарна безопасност и защита на населението“ напомнят, че силните ветрове могат да бъдат опасни и да нанесат сериозни материални щети, съобщават от МВР.

Ако сте у дома при възникването на необичайно силен вятър, е добре да изключите тока и газта, пише Darik News. Вратите и прозорците трябва да бъдат добре затворени, а от первазите да бъдат премахнати всички неукрепени предмети (саксии, украса и др.), припомнят правилата за безопасно поведение.

Не бива да оставате на открито за дълго време заради опасност от падащи предмети от заобикалящите ви сгради. Силните ветрове засягат най-често покривните конструкции и горните етажи - преценете и ако е необходимо, използвайте за убежище приземните етажи и мазето на сградата.

Ако сте далеч от дома, подслон може да намерите в обществени сграда и в подлези. Когато сте на път, добре е да спрете автомобила си на открито място, далеч от електропроводи, дървета и от надвиснали скални маси.

Ако сте извън превозно средство, потърсете ниските места в района, където да изчакате преминаването на опасността.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти