Създадено за eBag

Как да се насладим на морето… от канапето

d
Снимка: iStock/ Getty images/ Freepik

Лятото е толкова много неща. То е мелодии и цветове, вкусове, аромати, преживявания… Всички те са на син фон като тюркоазените нюанси на морето и лазура на небето. Градът обаче ни зове с неговите изисквания и ангажименти. Колкото и да ни се иска да си вземем тримесечен отпуск и да се отпуснем блажено върху мекия шезлонг на плажа, истината е, че през по-голямата част от летните месеци сме или в офиса, или затрупани от градски задачи, които няма да се свършат сами. Ваканциите са сладки, но са твърде кратки. Това би било потискаща констатация, освен ако нямаше начин да пренесем уханията на морските приключения в града.

Като начало, хайде да го караме по-леко и по-здравословно! Да започнем с храненето. Топлото време е точният момент за средиземноморска диета, която не само ще ни пренесе сред шума на вълните, но и ще ни презареди със сили (да не забравяме ползите от Омега мастните киселини и витамините).

d
Снимка: iStock/ Getty images/ Freepik

Разнообразието от рибни изкушения на едно място е в eBag.bg. Избираме сред цели риби, див улов, котлети, рибни филета и морски дарове и така си осигуряваме охладена ципура за вечеря, филе от сьомга и риба тон, за да се поглезим, прясна пъстърва за обяд, морски сафрид за похапване, лаврак, за да впечатлим приятелите си с нещо по-така.  Продължаваме с морските дарове – калмарите са великолепни, когато са домашно пържени, а скаридите са неустоими със зелена салата и киноа. Такова разнообразие няма и в крайморските ресторанти!

Свежи плодове и зеленчуци, точно като тези от малките селски пазарчета, също можем да открием онлайн. Енергийните бустери, като спанак и кейл, са в ebag.bg, както и аспержи, артишок, броколи, био карфиол, заедно с традиционните за българската кухня домати, краставици, кореноплодни и зеленолистни зеленчуци. За десерт избираме между сочни праскови и кайсии, екзотични плодове, ароматни пъпеши, сладка диня, грозде, киви и много други.

d
Снимка: eBag

Всички продукти от богатия асортимент на eBag.bg се съхраняват според най-високите изисквания за качество в собствените складове на компанията, което гарантира запазване на трайността и хранителните им свойства. Доставките са в предпочитано от нас време с хладилни автомобили, регистрирани в БАБХ. Замразените храни се транспортират в  допълнителни хладилни кутии.  

През изтощително горещите месеци в града можем да го караме без ненужен стрес и висене по опашки, за да напазаруваме. В eBag.bg, само с няколко клика, пълним пазарската си кошница с всичко необходимо, за да похапнем и заредим хладилника с многообразие от хранителни продукти от дълъг списък с доказани производители.

Лятото в града може да е свежо, а сафридът да хрупка приятно и да ни чака, гарниран с картофки, в плато на масата пред канапето, за да овкуси летните вечери с повече морско настроение и апетитни емоции. 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти