Как да решим финансов проблем?

Как да решим финансов проблем?
Снимка: Thinkstock

Алексей Бъчев

Здравейте г-н Бъчев,

Щастлива съм от факта, че наистина Вие съществувате. Правя Ви поклон и отдавам чест на Вашия начин на мислене и Вашите разбирания. Какво имам предвид: по природа притежавам борбен дух и оптимизъм. От 10 месечно бебе съм изоставена от родителите си на милостта на Бога. Баба ми - майката на баща ми - ми е разказвала, че съм се родила здраво бебе, обаче впоследствие биологичната ми майка и жената на нейния брат - вуйчо ми, са се били помежду си, като са използвали мен като иструмент за нанасяне на удари – тоест, ползвали са ме като кукла, с която нанасяш удари на другия. Този абсурд ме осакатява за цял живот. Дясната ми ръка е по слабо развита от лявата, десният ми крак е по-къс от левия - с полуатрофирала подбедрица, дясното ми стъпало е по-късо и десният ми глезен е изкривен навън. При движение, кракът ми се криви навън и често пъти чувствам болка. Така детството ми преминава по пансионите, където завършвам и средното си образование. Бягах от роднините си, които винаги гледаха на мен като на нищожество, и за да не чувам тяхното съжаление - като се засилих от София, та чак в Русе се спрях. Това презрение от тяхна страна ме задължаваше вечно да се доказвам. Бягах и от лекарите, които ми казваха в очите, че мозъкът ми е увреден и страдам от детски паралич. Доказах на всички, че съм способна - станах по професия кранистка - от 82-ра година досега (вече съм 51 годишна) никога не приех, че съм саката и инвалидна пенсия не получавам. Семейна съм и имам прекрасна дъщеря - балерина. Но тъй като обстоятелствата ме принудиха да напусна работа, а същевременно имам потребителски кредит, банката чрез частен съдия изпълнител, преди съдът да се е произнесъл с решение, за пореден път ме заплашват с продажба на имуществото ни. Ще Ви бъда признателна и благодарна да изразите Вашето мнение за моята предистория и ситуацията - капан на банката, в която попаднах.

Здравейте,

От прочетеното разбирам, че сте минали през много тежки и трудни неща и то без да се сринете или озлобите, което е страхотно и много мъдро поведение едновременно. Често мъдростта е полезен опит, придобит по неприятен начин и хората наистина помъдряват, освен ако не се сринат или озлобят.

По отношение на банката, много хора са в такава ситуация и наистина пострадват, защото се страхуват и не мислят, че всъщност има възможности, които ние дори не можем да си представим, че съществуват. Само че трябва да се обърнем към тях по доста по-различен от общоприетия начин, който обикновено се заключава в това да си блъскаме главата с цел съзнателно да измислим какво да направим – възможно най-разумно.

Има обаче и други варианти и един от тези начини е да си измислим Вселенска Институция, която може да реши проблема и да се обърнем към нея.

Ето пример как може да направим това:

До Вселенския Банков Център

Съобщавам Ви, че една от подопечните ви земни  банки злодейства извън всякакви правила и тормози мен и цялото ми семейство! Свършете си работата и приберете при себе си тази проблемна ситуация, за да намерите най-благоприятния изход! Обръщам се към вас, тъй като знам, че възможностите ви са неограничени, а отзивчивостта абсолютна!!!

Искрено Ваша: .........

Можете спокойно да ползвате и някоя от техниките, описани в книгите "Животът може да е чудо" и "Ако животът не е чудо", както и да комбинирате техники – там има и такива, свързани с финанси.

Наскоро една участничка в курсовете сподели, че успяла, чрез прилагането на една от тези техники, да върне сериозно задължение, което била натрупала, но най-интересното в случая бе, че сумата, която бе получила по един доста странен, извън всякакво разумно обяснение, начин, отговаряла до стотинка на задължението, което имала да погаси.

Чудесни идеи за излизане от различни проблемни ситуации може да обсъждате и с участниците във Фейсбук групата "Животът може да е чудо", ако сте чели книгите на Ивинела Самуилова.

Сърдечни поздрави,
Алексей

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти