Създадено за Kinder Surprise

Как да поведем децата на вълнуващо приключение в дивата природа

Как да поведем децата на вълнуващо приключение в дивата природа
Снимка: iStock/Getty Images

Знаете ли кое е общото между коалата и козата? И двете живеят на едно и също място. И, не, това не е шега, защото те наистина съществуват заедно в едно от най-забавните нови приложения за деца и родители – Applaydu. То е само една от Kinder Surprise изненадите, които отскоро предлагат на децата вълнуващо приключение – колекция от играчки, посветени на дивата природа.

Колекцията NATOONS HABITAT е съставена от 16 мини модела на животни, които децата ще заобичат в мига, в който ги видят и извадят от любимото шоколадово яйце. От саламандъра през комодския варан до пингвина, колекцията ще отведе най-малките любители на природата в естествения хабитат на някои от най-интересните представители на фауната.

Снимка: Kinder Surprise

Играчките обаче не са всичко – след сканиране на всяка от тях в безплатното приложение Applaydu ще получите достъп до интересни факти за живота и средата, която обитава дадено животно. За още по-любознателните има и истинска цветна Енциклопедия, която можете да свалите от сайта и да четете заедно с детето си преди заспиване.

От нея например ще научите, че козата – това типично за България животно – всъщност произхожда от Азия, но в днешни дни на практика живее почти навсякъде. Козите обичат да ядат растения, листа, плевели и лози, а най-впечатляващото им умение е тяхната способност да се катерят по почти отвесни повърхности. Ако щете вярвайте, но козите също така кашлят и кихат, могат да си научат името и да идват, когато ги викате! Освен това те са социални животни и ако останат сами, могат да изпаднат в депресия – досущ като хората.

Снимка: Kinder Surprise

Коалите пък, за разлика от скокливите и ентусиазирани кози, са създадени само да спят. Те са бавни, сънливи и спокойни – то пък оставаше и да са нервни, след като са спали поне 22 часа за едно денонощие. Коалите се хранят с евкалипт, който е отровен, но не и за тях. Те го обожават и си го дъвчат бавно и с наслада. Все пак, и те проявяват някакви емоции и когато са разстроени или искат нещо да си кажат, издават мощен рев, а скоро след това отново заспиват, за което безкрайно им завиждаме.

Снимка: Kinder Surprise

NATOONS HABITAT и приложението Applaydu са забавен и стимулиращ начин да разкажете на детето за обитателите в природата – от по-близките и познатите до далечните и екзотичните, да му помогнете да развие интерес към животинския свят и желание да научава и допълнителни факти за забавление. Това неусетно ще превърне детето ви в любопитен малък естествоизпитател, нямащ търпение да научи нещо ново за света.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти