Кучето със сигурност не е най-добрият приятел на мебелите ви

В моя дом важат моите правила
Снимка: Getty/Guliver

Имайте предвид, че кучетата притежават неподозирани и опустошителни сили, които могат да превърнат любимия ви интериор в стряскаща сетивата и джоба ви гледка, така че хубаво си помислете дали сте готови да поемете този риск, защото щом четириногият другар се настани в дома ви, оттук нататък вече няма абсолютно никаква гаранция, че мебелировката ще запази целостта и своя полиран вид.

Разбира се, има няколко действия, с които да смекчите тази прогноза, а кои са те, четете по-надолу.

Легни на пода
Колкото сладко, тъжно и невинно да ви изпива кутрето с очи, не се подвеждайте, а още в началото създайте правила, в които качването по мебелите да не съществува като опция. За целта му постелете одеяло или купете специална кушетка, в която то да спи и да си почива. Може да има доста скимтене и насълзени погледи в началото, но както се казва - с постоянство всичко се постига.

2x2
Ако единственото място където, кучето стои е всекидневната, а тя е препълнена с мебели, няма как да очаквате палето да не поиска да скочи отгоре им. Затова разчистете някакво пространство, което да чувства като своя територия, иначе трудно ще спасите канапето или фотьойла от бунтарския му нрав. В краен случаи разтребете коридора от обувки и оставяйте домашния ви любимец там, докато не сте си вкъщи, стига да не е клаустрофобично малък, тъмен като в рог и студен като иглу.

Игри и закачки
Знайте, че отегченото куче бързо започва да прави бели. Снабдете се с приличен набор от гумени играчки, за да поддържате вниманието му върху тях, а не да точи зъби и нокти по обзавеждането.

Умората си казва думата
Колкото повече енергия изхабяват навън, толкова по-спокойни и отпочиващи би следвало да се чувстват четириногите ви другари, приберете ли ги от разходка. Отделяйте им достатъчно време и внимание, а ако не сте способни на това рибките, зайците и морските свинчета също са алтернатива за нови компаньони.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти