Как да НЕ напълнеем, докато сме под карантина

жена храна диета
Снимка: Istock

В момента повечето хора по света живеем в социална изолация, излизаме възможно най-малко и се опитваме да намерим начини да направим престоят у дома възможно най-приятен и разнообразен, пишат vesti.bg.

Във времена на пандемия е важно не просто да останем вкъщи, а и да се опитаме да запазим здравословен ритъм на живот. Тревожността, несигурността за здравето на близките ни и лесният достъп до хладилника обаче могат да ни подтикнат да „изядем” стреса.

Нека не се заблуждаваме, всички често посягаме към храната за утеха, а сега имаме големи количества у дома, защото повечето решихме да се презапасим с продукти.

Според Кимбърли Хершенсън, която е терапевт и специалист по хранителните разстройства, хората започват ситуационно и емоционално да преяждат по две прости причини: храната успокоява и временно решава скуката.

Това обаче ще доведе до напълняване, което не е добре, особено в момент, когато трябва да останем вкъщи със седмици, без достатъчно време и пространство за физическа активност. Поддържането на здравословно тегло е също толкова важно сега, колкото беше и преди избухването на пандемията.

Вижте няколко съвета за борба с утешаващото хранене и напълняването, докато сме под карантина в галерията ни!

5 съвета как да НЕ напълнеем, докато сме под карантина

Още по темата:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти