Как да използваш енергията на лятото, за да събудиш богинята в себе си

жена дневен лято
Снимка: iStock

Майката Природа сама по себе си е мощен източник на сила, на живот и красота, каквито сме и самите ние като жени. Всеки неѝн сезон носи своя индивидуален заряд и ни дава възможност да преоткрием себе си и да презаредим батериите си.

През лятото денят е по-дълъг, слънчевите лъчи са по-нахални, а ние сме изпълнени с толкова много копнеж. Истината е, че вече носим тайнствената енергия на богинята на лятото вътре в себе си, остава само да я събудим. И днес ще ти покажем как.

Първо, започни да прекарваш повече време навън. Позволи на слънцето да те целуне и възнагради с позитивна енергия. Търси водата (плаж, река, язовир, фонтан) – точно като нас, тя прелива от едно състояние в друго, изразява непреходност, упоритост, но е и силно изменчива – хем бурна, хем понякога измамно плитка.

Следващата стъпка: инвестирай в бански, който те кара да се чувстваш като богиня. Той ще направи чудеса със самочувствието ти и ще активира твоята женска енергия. Последвай нашите съвети по темата тук:

Избери бански според фигурата си

През лятото е време да помислиш повече за себе си, да се съсредоточиш върху собствените ти стремежи, да разцъфнеш. Сигурни сме, само като си прочела тези редове, вече знаеш точно от какво се нуждаеш, за да се доближиш до своята по-добра версия.

Позволи си да бъдеш по-закачлива, по-усмихната, по-освободена – точно като настоящия сезон.

Защото заслужаваш да си доставяш удоволствие, заслужаваш любов, заслужаваш да бъдеш щастлива. Всеки ден, не само през лятото.

Носи повече поли и рокли в светли тонове. Позволи на кожата ти да диша, а на тялото ти да се движи възможно най-свободно. И то не за да изглеждаш по-добре, а за да се чувстваш по-добре. Понякога най-малките неща, които ни костват най-малко усилия, ни носят най-големите позитивни промени.

Дългата пола: 15 горещи визии за летните дни

Нашата чисто женска задача е не само създаваме красота, но и да насърчаваме красотата във всеки смисъл на тази дума. Това с пълна сила важи и за личното ти пространство.

Време е да пуснеш лятото в дома ти. То е сакралният център, от който зависи благополучието на цялото семейство. 

Проветрявай помещенията редовно. Украси с повече зеленина. В нашата галерия можеш да откриеш лесни и вдъхновяващи идеи, с които ще преобразиш не само жилището ти, но и с него вътрешния ти свят:

Превърни терасата си в градски оазис: 6 идеи за всеки джоб

И последно, но не на последно място: избери едно нещо, от което да се освободиш. Може да е човек, може да е вреден навик, може да е дори стар предмет. Понякога е лесно, понякога не е. Затова те молим само за едно едничко нещо. 

Когато го направиш, ще започнеш да хабиш все по-малко енергия за неподходящи цели. Това ще ти даде възможност да „складираш“ повече енергия вътре в себе си, която ще можеш да насочиш в нова, по-продуктивна посока.

Още ценни съвети за активирането на женската енергия можеш да откриеш тук:

8 изпитани начина да активираме женската си енергия

Вижте още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти