Израел пред българите в Бургас

Израел пред българите в Бургас
Снимка: netinfo

Журналистическа фотоизложба разкрива как изглежда Израел през репортерския обектив.

Българските и чуждестранните посетители ще имат възможност да направят своеобраното пътуване през душата на една нация в мол Galleria Burgas.

От вчера (07.08.) до 16 август изложбата "Истории от Израел" представя над 100 удивителни фотоса, събрали мозайката на това непознато общество в едно цяло.

Разказвачът на историите е "всевиждащото" око на обектива. През него фоторепортери и майстори на документа са уловили необикновени лица, сюжети и ситуации, които при случайно посещение в страната не биха направили впечатление.

Повечето от тях са считани дори за нетипични, но събрани заедно, те представят съвременния пулс на Израел с неговите корени, исторически и културни пластове, лица, природа.

Снимките в "Истории от Израел" са част от цикъла фотожурналистически изложби Local Testimony. Първата изложба от цикъла е открита през 2003 година и веднага еволюира във водещо целогодишно събитие от културния календар на Израел.

Ежегодно главните редактори на водещи медии и специално жури правят подбор от близо 10 000 снимки на едни от най-известните фоторепортери от региона. От тях избират 100, които включват във фотографска ретроспекция на изминалите 12 месеца. Те документират различни сфери на живота: от новини до спорт и изкуство.

Критерият при подбора е очевиден – изразителност и въздействие на уловените образи, бягство от типологията, необичаен подход при представяне психологията на хората или природата.

Изложбата представя различния поглед на авторите – фоторепортери, чиято професия ги прави силно чувствителни към същността на Израел.

Сглобени като пъзел, тези изненадващи и емоционални елементи представят на зрителите Обетованата земя, такава, каквато е тя в реалността и в актуалния времеви цикъл. 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти