Изолирайте децата си, скъпи сънародници!

Изолирайте децата си, скъпи сънародници!
Снимка: Thinkstock

Тодор Капитанов

Когато българинът не е успял в нещо, той винаги намира оправдание в заобикалящата го реалност. Същото се случва и когато вижда, че децата му не растат като пример за обществото.

Намира оправдания за подобни жиейски несполуки в ужасните предавания по телевизията, които възпитават грешно хората, създавайки им неморални ценности и илюзорни очаквания към живота.

Подобно създадено очакване е, че насилието е основен метод за решаване на проблемите, освен ако нямаш силиконов бюст и сочни устни.

Българите са склонни да обвиняват за неуспехите си другите хора и като цяло обстоятелства извън самите тях.

Примерно средата, в която живеят, където са заобиколени от постоянни изкушения към злоупотреба с алкохол и наркотици. Семейството, което нищо не е направило за таях, а само е успяло да направи така, че да изучи детето си, вместо да му остави наследтво от милиони левове.

Обвиняват също и онова нещо, „интернета”, който е много лош, защото е пълно с порнография и търговски сайтове, който те убеждават, че е по-добре да си дадеш последните пари за миксер, вместо за хляб.

Няма как да пропуснем училището с неориентираните в него учители и, разбира се, държавата като цяло, защото „това държава ли е, в което живеем?”.

Познати ли са ви всички тези оправдания? На мен ми омръзна да ги слушам. Затова и си позволявам да давам съвети като тези, които следват по-долу в този текст.  

Най-добре за вас, скъпи сънародници, ще бъде да ограничите общуването с детето си, защото го обременявате с вашите мисли относно живота, а това носи опасност то да заприлича на вас. Все пак целта на възпитанието е детето да бъде по-добро във всичко. Особено от вас. Нали  знаете, че придавайки му вашето задръстено мислене, със сигурност няма да му помогнете да се реализира успешно като личност.

Убеден съм, че тази тревожна ситуацията може да бъде преодоляна, когато се намери коя е причината нещата да не вървят по план.

Снимка: Thinkstock

Недоволните българи имат невероятен шанс, защото  проблемът е дефиниран по изключително конкретен начин – телевизията, приятели, интернет, училище, държава. Просто ги премахнете от живота си и току-виж животът ви ще тръгне стремглаво нагоре. Според логиката следва да бъде така.

Готови ли сте да пробвате докъде бихте стигнали? Ако въобще ви стиска да предприемете каквото и да е, скъпи сънародници.

Изолирайте децата си, скъпи сънародници! Затворете ги в стая, по възможност без прозорци! Изолирайте ги от света, като им отнемете достъпа до телевизор, компютър и телефон! Не им позволявайте да се виждат с приятели, нито да разговарят с тях. Всъщност, ограничете им всякакви контакти с каквито и да е хора. Най-вече със самите вас.

Снимка: Thinkstock

Колкото и маниакално и крайно да ви изглеждат тези мерки, бъдете убедени, че това е изцяло в интерес на дето ви и на обществото, в което живеете. Затова не се колебайте, а действайте, скъпи сънародници!

Защо ви съветвам за незабавни драконови мерки към съществото, което обичате повече от всичко на света? Ами точно защото го обичате и следва да го защитите от света. Позволете му да израсне като чиста и свела личност, с висок морал, образовано, самоконтролиращо се и да бъде пример за подрастващите след него. Пазете го! Изолирайте го от всички и от всичко!

Това ли е обаче начинът за тяхното предпазване, скъпи сънародници? Докато мислите, че истинските проблеми са извън вас и семейството – да.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти