Иновативната хуманна липосукция

Иновативната хуманна липосукция
Снимка: netinfo

Хуманната липосукция е вече факт и в България.

Методът се нарича водно-асистирана липосукция (Water Body Jet Assisted Liposuction) и за първи път се приложи у нас преди около 2 месеца от д-р Михаил Скерлев от клиника „Галатея“.

Д-р Скерлев е първият и единствен в момента хирург у нас, който работи с тази иновативна технология. Тя е революционна не само за България, но и в световен мащаб. Резултатите са феноменални и изненадващи и за самите пластични хирурзи.

Какво представлява водно-асистираната липосукция (Water Body Jet Assisted Liposuction)?

Методът позволява в мастната тъкан да се впръсква разтвор на водна основа, който разделя мастните клетки на гроздове, като по-този начин улеснява в пъти изсмукването им без да се нараняват кръвоносни съдове или да се засяга друга тъкан освен мастната.

По този начин се намаляват до минимум синините и отоците. Операцията е дори безкръвна, тъй като методът свежда риска от разкъсване на кръвоносните съдове до минимум.

При водно-асистираната липосукция не е необходимо да се ползва пълна упойка.

Прилага се само с местна упойка, което намалява много рисковете от интервенцията. Освен това местната упойка, която се прилага е в малки количества, което допълнително превръща метода в хуманен и максимално безопасен. Методът е много лесен за прилагане, като по този начин намалява с 40% времето за извършването на самата липосукция.

Най-голямото му предимство обаче е, че възстановителният период за пациента след водно-асистирана липосукция, е с  около 50% по-кратък отколкото при традиционната липосукция. Статистиката показва, че 87% от пациентите се чувстват добре още на 4-тия ден след процедурата, докато при стандартния метод този процент е едва 3.6%.

Уникалното при водно-асистираната липосукция е, че до 90% от мастните клетки след липосукцията се запазват живи и могат да се използват за липофилинг – на бръчки, за попълване на ръце, шия, деколте, както и за по-големи обеми – гърди, седалище.

Чрез този метод с живи мастни клетки може да се извърши реконструкция на гърда след операция от рак. Могат да се лекуват последствия от изгаряния, да се лекуват и попълват белези.

„Живите мастни клетки имат способността да подпомагат издраждането на нова мрежа от капиляри, което от своя страна подмладява видимо и трайно кожата“.

Ефектът от липофилинг на ръце и шия е уникален. Това са местата, които издават възрастта на човека и не могат да бъдат скрити по никакъв друг начин, освен с операция.

Липофилингът със собствени живи мастни клетки прави подмладяването на тези зони много по-лесно, бързо, безболезнено и с мигновен ефект, казва още д-р Скерлев. В мастната тъкан има и стволови клетки.

Инжектирането на живи мастни клетки заедно с останалите в тъканта стволови клетки прави подмладяването на кожата ефективно, естествено и най-важното - дълготрайно.  

Освен това живите мастни и стволови клетки са тези които подпомагат заздравяването на незарастващи рани, както и заличаването на тежки белези.

Първата операция, която д-р Скерлев извърши с водно-асистирина липосукция, бе за попълване и дооформяне на гърди, след увеличаване с импланти, като те придобиха максимално естествен и естетичен вид както при гледане, така и при докосване.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти