Създадено за Huawei

Huawei P60 Pro – уникалната възможност да уловиш красотата на мига

a
Снимка: личен архив

Трагедията „Фауст“ от великия немски писател Гьоте разкрива съдбата на човека, пожелал да познае всички радости и тайни на живота, който обаче рискува да загуби душата си.

Защо? Защото прави сделка с Дявола, който ще победи, ако човекът успее да задоволи всичките си желания и изрече съдбовните думи:

„О, миг, поспри! Ти си тъй прекрасен! “

Тази седмица посетих родината на Гьоте по покана на Huawei, за да открия моите прекрасни мигове, а разказът ми ще ви върне към романтиката на XVIII в., пренасяйки ви след това към света на най-модерните технологии. Понеже благодарение на Huawei красотата на миналото може перфектно да се съчетае с възможностите на бъдещето.

huawei
Снимка: Huawei

Във всеки от нас живее една малка частица от вечно търсещия Фауст.

Във време на бърза мода, бърза храна, лъскави вещи и технологии, които слагат целия свят в краката ни през дисплея на телефона, сякаш всеки иска да види, усети и опита още и още.

Красотата е навсякъде около нас. Независимо дали сме на екзотично място, или на пейката в парка, телефонът е винаги в ръката ни и сме готови да заснемаме все по-невероятни кадри.

h
Снимка: личен архив

Така днес всеки по нов, модерен начин се опитва да накара мига да спре. Имаме възможност да пътуваме и да преживяваме различни неща, без да се налага като Фауст да се договаряме с Дявола. Достатъчен е един куфар и билет за мечтаната дестинация.

Попиваме с очи невероятната красота на природата, изпълваме се с възхищение от архитектурните постижения, зареждаме се с нови емоции. И всичко, което ни завладява, искаме да запечатаме завинаги

а
Снимка: личен архив

Но може ли един кадър с телефона да накара мига да спре? Може ли да увеличи насладата и да ни предложи да я изживяваме отново и отново, дори след като сме се върнали у дома и са ни останали само избледняващите спомени?

Много хора биха казали, че това е невъзможно. Нещо повече, откакто телефонът стана нашият прозорец към света, мнозина се боят, че той се превръща в стена между човека и реалността. Че ни пречи да изживеем мига, защото сме твърде заети да го запечатаме дигитално, вместо да му се насладим.

Ако откривате поне малко истина в това, значи е добре да знаете, че от технологичния гигант Huawei също го знаят. И тази седмица те решиха да отворят нова страница в историята на технологиите, като представиха пред света последния модел от серията HUAWEI P – синоним на фото иновация и изключителен дизайн за повече от 15 милиона европейски потребители.

а
Снимка: личен архив

Най-новите авангардни продукти на Huawei бяха официално представени на 9-и май в Мюнхен, Германия. Сред тях са два водещи смартфона от ново поколение, Huawei P60 Pro и Huawei Mate X3, както и други продукти от висок клас, включително носими устройства и компютри.

С отличната си производителност и фотографски функции, Huawei P60 Pro е един от най-модерните смартфони за фотография, наличен в момента на пазара. Той прави възможно това, което мнозина смятат за немислимо – да изживеете момента чрез телефона си, а не въпреки него.

a
Снимка: личен архив

Huawei P60 Pro има напълно обновена оптична система и е първият в индустрията, оборудван с Ultra Lighting система от обективи. Huawei P60 Pro не просто ще запечата мига завинаги със своята XMAGE камера. Той ще ви покаже много повече от това, което окото ви може да види.

Точно това преживях и аз, сбъдвайки едновременно две свои мечти. Едната беше да посетя Германия, а другата – да се докосна до онези, които създават технологичните продукти, които стават част от живота ни.

И понеже Мюнхен, освен столица на Бавария и град на пивката бира, отдавна се счита и за технологичната столица на Германия, точно тук стотици хора станаха свидели на представянето на новите продукти на Huawei.

a
Снимка: Huawei

Величествен, достоен, модерен и внушителен, градът се оказа идеалният домакин за подобно вълнуващо събитие.

Трябва да призная, че когато съм на екскурзия, все се боря със себе си – да се въртя ли насам, натам, търсейки най-добрата позиция за красива снимка, или просто да зарежа телефона и да се отдам на насладата, която изпитват сетивата ми.

Разхождайки се в Мюнхен с Huawei P60 Pro обаче, тази дилема не ме тормозеше. Телефонът, лек и удобен, просто остана в ръката ми и не ми бяха нужни никакви усилия, за да заснема невероятни кадри с него.

Все пак технологиите трябва да правят нещата лесни, нали?

a
Снимка: личен архив

Включвайки камерата на Huawei P60 Pro, не ми се налагаше да се ровя в сложни настройки, за да си осигуря перфектни кадри. Менюто е интуитивно, а най-важните опции са достъпни при работа само с една ръка (все пак с другата се налагаше да държа някое друго вурстче или халба бира).

В Мюнхен не просто видях, а изцяло се потопих в красотата на наследството на династията Вителбах, управлявала Бавария в продължение на няколко века. Когато попаднах насред огромния двор на Резиденцията – градския дворец, на погледа ми му трябваха няколко минути, за да поеме цялата красота и внушителност на мястото. А на Huawei P60 Pro му беше достатъчен само миг, за да улови и детайлите по стените на Резиденцията, и красотата на синьото небе, и спокойствието, което цареше наоколо.

a
Снимка: личен архив

Гледайки снимката сега, нейните живи цветове и поразителна реалистичност веднага ме пренасят обратно там и мога да усетя леко хладния въздух, аромата на прясно окосена трева и дори да чуя хармоничния звън на камбаните. Прекрасният миг наистина поспря и аз вече го имам завинаги.

Всяка сграда в центъра на Мюнхен има уникална фасада с кацнали най-различни романтични фигурки и каменни орнаменти, деликатни и изкусни. Huawei P60 Pro ми помогна да видя всичко, до което погледът ми не стигаше: всеки красив орнамент, всяка усмивка на изящните статуи на ангели и светци и дори зловещите изражения на демоните.

a
Снимка: личен архив

Безспорно сърцето на Мюнхен е площадът Мариенплац. Нямаше как да не отделя време, за да оценя сложната каменна зидария на неоготическата фасада на най-известната мюнхенска забележителност – Новото кметство. В 11 и 12 часа всички се събират пред него, за да гледат прочутия Glockenspiel – танца на механичните фигури на кулата.

Всеки, който е снимал някоя красива забележителност, знае, че на практика около вас винаги е пълно с други туристи. Сигурно имате в архива си поне една-две снимки, запечатали главата на някой непознат, също опитващ се като вас да направи перфектния кадър.

Huawei P60 Pro ми позволи да не мисля за това. 

Когато представлението започна, му се насладих благодарение на камерата на Huawei P60 Pro. Телефонът ме пренесе от единия край на площада директно горе на сцената, пред красивия танц на фигурките. Успях да видя рицарите на техните красиви коне, хармоничния танц на шутовете, усмивката на херцог Уилям V и щастливия поглед на съпругата му Рената.

a
Снимка: личен архив

За тази емоция съм благодарна на Huawei P60 Pro. Тогава вече бях убедена, че може да загърбим идеята за антагонизма между технологиите и реалността. Телефонът ми не беше стена между мен и света, а моето средство да видя и усетя повече, запечатвайки това уникално усещане завинаги в страхотни снимки. Huawei предоставя фотографски изживявания на професионално ниво, давайки на всеки възможността да пресъздаде красотата за себе си.

Като типична представителка на зодия Везни, аз държа всичко около мен да е красиво – и телефонът ми не прави изключение. Затова се впечатлих, че Huawei са успели да съчетаят иновациите в технологията с естетиката и изкуството.

Huawei P60 Pro идва в два цвята, подходящи за всеки вкус. Черният вариант на телефона използва ново пясъчно стъкло против пръстови отпечатъци, което се усеща меко и деликатно и блести като диамант.

Другият дизайн е Rococo Pearl и е вдъхновен от сложния рококо стил, преобладаващ през XVIII век. Този телефон накара романтичното ми сърце да подскочи, защото по изящен начин съчетава непреходната красота на изкуството с най-модерните постижения на технологиите. Rococo Pearl включва естествен минерален перлен прах, за да създаде осветяващ ефект, постигайки естествена текстура и уникален гръб на всяко отделно устойство.

а
Снимка: Huawei

С Rococo Pearl не просто държите в ръката си телефон, който прилича на бижу, но и притежавате дизайн, който няма да прилича на нито един друг. Няма два телефона, които да имат еднаква перлена текстура и с това Huawei стават първите, които успяват да създадат истински уникален телефон за всеки потребител.

Всички знаем, че колкото повече телефонът се превръща в наш верен другар, толкова повече се страхуваме, че може да го счупим. А когато той е толкова функционален, уникален и красив, страхът става още по-голям.

За щастие Huawei P60 Pro се отличава и със своята издръжливост. Той използва новия Quad-Curve дисплей с ексклузивния за Huawei издръжлив Kunlun Glass стъклен панел, който значително подобрява издръжливостта и увеличава неговата устойчивост на падане.

Ако сте от хората, които държат на качествената фотография, но и ви се налага да работите активно от телефона си и често сте в движение, в Мюнхен Huawei представиха и невероятния Mate X3.

a
Снимка: Huawei

Моделът е водещ в индустрията сгъваем смартфон, който доказва колко лек, тънък и надежден може да бъде един сгъваем телефон. Huawei Mate X3 е най-тънкият и най-лекият сгъваем смартфон с голям екран в света и е надграден на всички нива – вътрешен и външен екран, ново поколение многоизмерна панта и система за изображения. Ако досега сте подминавали сгъваемите модели, защото ви се струват леко тромави или неудобни, просто опитайте да подържите Huawei Mate X3 и ще се убедите, че е по-лек и комфортен дори от един стандартен смартфон.

С новите устройства Huawei затвърждава своето лидерство на пазара за потребителска електроника и ангажираността да предоставя непрекъснати иновации и цифрови решения на всеки човек, семейство и организация по света.

А за хора като мен, които все се опитват да преживеят, да видят и знаят повече, Huawei дават истинска надежда. Защото знам, че в ръката си държа не бездушно устройство, което краде от вниманието ми, а верен помощник, с който красотата на мига остава завинаги с мен.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти