Грешки в подготовката на сватбата

Грешки в подготовката на сватбата
Снимка: Thinkstock

Никой не е застрахован от неудачи при подготовка на сватбата. Всяка булка прави грешки, които могат да бъдат събрани на лист. Въоръжете се с информация, за да избегнете неприятните моменти.

Списъкът с гостите

Може би това не е най-интересната част в планирането на сватбата, но трябва да го уточните предварително. Не започвайте с нея, преди списъкът да е фиксиран. Със сигурност няма да ви е приятно, ако сте си харесали уютен ресторант за 75 души, но в последствие свекърва ви внесе допълнения и бройката нарасне до 150. Единственото нещо, което може да решите предварително, е каква да бъде атмосферата на тържеството.

Ден без сватбени емоции

Помнете, че мъжът има предел на способността си да се справя с нескончаемия поток от информация. А на вас така ви се иска да се посъветвате с него и за най-дребното. Опитайте се да получите конкретна представа за предпочитанията му за различните детайли. Ако усетите, че той се разсейва, използвайте женското си обаяние, за да го заинтригувате. Определете един ден седмично, който да е свободен от разговори за сватбата. Нека любимият ви види, че момичето, в което се е влюбил, все още е тук.

Розовото не е за вас

Когато сте започнали подготовката, отлично сте знаели, че искате рокля в розов нюанс, рози и класически покани. Но след няколко седмици вече сте убедена, че мечтаете за разнообразие от тонове, орхидеи и оригинални покани. Трябва да си оставите достатъчно свобода, така че във всеки един момент да можете да премислите и да преустроите някой елемент от сватбата. Вероятно ще сте изумена колко лесно може да промените стила на цялото събитие, стига това да се случи своевременно.

Два размера надолу

Намерили сте роклята на вашите мечти, но тя съвсем не съответства на реалното ви телосложение. Планът ви е прост – поръчвате я с размер по-малка и започвате диети. Може да си наложите хранителен режим и да прекарвате по 3 часа във фитнеса, но всичко да завърши катастрофално. Вместо да си губите съня, намерете рокля в подходящия размер. Ако искате да работите върху тялото си, това е чудесно, но си поставете напълно реална цел. И помнете, че се омъжвате за човек, който ви обича именно такава.

Бюджетът изтича

Дълго сте пресмятали и в крайна сметка сте получили цифра, която сте склонни да похарчите. Разгледали сте всички възможни варианти, но все пак отнякъде има пробойна. Бюджетът на сватбата е един от най-страшните кошмари. Ако сте недооценили част от разходите, не се притеснявайте. Седнете с половинката си и намерете нужното решение. Можете да се откажете от безумно скъпите рози при оформяне на залата, a любимият ви пък от луксозното вино на сватбената маса.

Не плачете за дреболии

Поканите току-що са дошли от печат, а се оказва, че не са такива, каквито сте очаквали. Подготовката не е застрахована от малки неуредици. Намерете сили и си помислете: “Какво ще има значение за мен след година?“. Скоро ще осъзнаете, че повечето неудачи, които ви карат да нервничите, няма да бъдат актуални в деня на сватбата. Ако обаче смятате, че нещо е сериозен проблем, борете се с него.

За всекиго по нещо

Не можете да направите всичко сама, но има хора, на които да се доверите. Най-често това са майка, сестра или приятелка. Не се престаравайте – близките ви също искат да се насладят на събитието. Най-добре е да поверите всеки компонент на отделен човек. Така на всички ще им е приятно да ви оказват помощ, а и ще включите повече хора в подготовката.

Парти преди сватбата

Моминското и ергенското парти са емоционално наситени купони, отнемащи доста сили и като правило, свързани с приемането на повечко алкохол. Най-добре ги направете седмица преди сватбата, а вечерта преди важното събитие си легнете рано. Иначе рискувате да се чувствате недоспали, със сенки под очите, които дори гримът не може да прикрие.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти