Фотоизложба, вдъхновена от Индия, се открива днес в София

Фотоизложба, вдъхновена от Индия, се открива днес в София
Снимка: netinfo

През настоящата година специалност "Индология" в Софийския университет отбелязва своя 30-годишен юбилей с поредица от разнообразни културни и научни събития, които ще се превърнат в празник не само за студентите и преподавателите от катедра "Класически Изток", но и за всички почитатели на индийската култура – на нейното древно минало, но и на колоритното ѝ настояще.

Началото на серията ще бъде дадено със "Свещеният Вриндаван" – фотографската изложба на докторант Юлиан Ангелов – фотограф, журналист и индолог, обиколил над 40 държави в Европа, Азия и Африка, сред които Индия, Непал, Иран, Индонезия, Малайзия, Мароко, ЮАР, Египет, Сингапур, Йордания, Палестина, Турция и др.

Официалното откриване ще се състои на 7 април от 18:00 часа в галерия "Алма Матер" - Северното крило на Ректората на Софийски университет.

Юлиан Ангелов е дългогодишен редактор и сътрудник на редица издания за пътешествия, бит и култура на общности от цял свят, а като фотограф е носител на първата награда в раздел "Пътешествия и култура" във фотоконкурса на списание National Geographic (България) от 2006. Негова фотография е номинирана и за награда в тазгодишния конкурс на Canon България – "Снимка на годината" в раздел "Художествена фотография".

Изложбата "Свещеният Вриндаван" включва 30 отпечатани върху платно фотографии на един от най-богатите в културно отношение индийски градове – Вриндаван, намиращ се на около 120 км от Делхи. През 2011-2013 г. Юлиан Ангелов прекарва общо 5 месеца в района на Вриндаван, където изследва корените на някои индийски култови практики и има възможност да заснеме серия уникални фотографии, запечатали красотата и дълбочината на индийската традиционна култура, колоритния бит, пищните ритуали и старинни храмове на Вриндаван. 

Официалното откриване на изложбата ще премине под звуците и ритмите на автентични индийски танци, както и дегустация на пикантни екзотични ястия.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти