Фолклорни настроения от цял свят в Пловдив

Фолклорни настроения от цял свят в Пловдив
Снимка: Thinkstock

На 4 август с тържествено откриване започва 20-тия Международен Фолклорен Фестивал в Пловдив – едно от ключовите събития в културния календар на града за това лято.

В предстоящото издание, магията на танците на своя народ ще покажат колективи от шест държави – Гърция, Грузия, Китай, Корея, Латвия, и Сърбия. Домакините на фестивала ще бъдат ансамбъл "Войводинци", ПФА "Странджа" и ФА "Тракия".

В рамките на шест дни ще се създаде истински празник на багрите и разнообразието в носиите, на различните фолклорни ритми и доброто настроение.

Млади момчета и момичета от цял свят ще пренесат най-ценното от фолклорното си богатство на сцената в гр. Пловдив, а гражданите и гостите на града ще имат възможността да се насладят на танцовите им умения, характерни носии и обичаи.

Традиционно, всяка вечер от 17.30 ч. ще се провеждат танцово-музикалните дефилета по Главната улица от всички участници.

Те ще започват от Дом "Левски" и ще завършват на откритата сцена на площад "Стефан Стамболов" пред Община Пловдив.

От 20.00 ч. на сцената на Античния театър ще се провеждат галаконцертите. Входът е свободен и всички желаещи ще могат да видят различни фолклорни традиции и феерия от характерни танци от близки и далечни държави.

Снимка: Thinkstock

На 8 август ще се проведе концертът и церемонията за закриването на фестивала.

Създаден през далечната 1994 г., фестивалът събира десетки фолклорни състави от 5-те континента на сцената на Античен театър.

Снимка: Thinkstock

Той е една от активностите през тази година, които значимо допринасят за позиционирането на Пловдив като един от най-силните кандидати за "Европейска столица на културата 2019".

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Абонамент