Ето къде да заведете детето си на 1 юни

Ето къде да заведете детето си на 1 юни
Снимка: netinfo

Детски уикенд с корейски изкуства ще се състои на 1 и 2 юни в арт пространството "Fabrica 126" (бул. "Мария Луиза" 126).

Събитията за малчуганите са част от първото издание на фестивала за съвременно изкуство от Южна Корея – Дома Арт Фест "Пулсът на Южна Корея", който ще се проведе в София от 30 май до 9 юни.

В дните между 1 и 2 юни аниматори от "Дома Арт Фест" ще учат децата как да сгъват оригами, да правят корейски маски и ветрила, да изписват имената си с калиграфия и да се научат на типични корейски игри. Хлапетата ще могат да видят и корейската анимация "Моята приятелка Мери", която ще бъде озвучена със симултанен дублаж.

Работилница по анимация ще учи малките как от сгънати хартийки, пластелин и изрезки да направят свое собствено филмче.

Радост Нейкова, специалист по анимация, ще очаква децата, навършили 7 години на 1 юни от 14,00 часа във "Fabrica 126", като преди това обаче техните родители ги запишат до 27 май на info@domaartfest.com и изпратят снимка с рисунка, направена от децата им. Радост ще обработи филмчето на всяко дете и ще му го подари на индивидуално CD, придружено с личен сертификат от името на фондация "Дома Арт". 20 деца ще могат да участват в това занимание.

За момчетата, организаторите са подготвили специален "геймърски" кът, където ще могат да се играят целодневно популярни корейски компютърни игри.

* Всички събития са с вход свободен, а за децата е осигурен и здравословен обяд.

Също така по време на фестивала "Пулсът на Южна Корея" четирима от най-изявените скулптори на известното течение в корейското изкуство – "Nature Art" ще пристигнат в София, за да изработят скулптури, вдъхновени и възхваляващи природата, и да ги завещаят на града ни.

Проф. Хо Ганг – основен куратор на фестивала се занимава и развива години наред "Nature Art" в Корея и по света. С над десет световни биеналета зад гърба си, учредена асоциация на творците по "Nature Art" и парк, посветен изцяло на природните скулптури в Москва, той идва със свои четирима колеги в България, за да създадат в рамките на десет дни скулптури, които впоследствие ще дарят на София.

Сред останалите, подбрани от проф. Хо Ганг, съвременни артисти от Южна Корея са живописци, илюстратори, графици, фотографи, танцьори и музиканти, сред които е и корейският артист, живеещ  в Ню Йорк - Йозмит (Yozmit).

Той пристига в България, за да открие със своя интерактивен музикален, танцов и светлинен пърформънс първото издание на "Дома Арт Фест". Десет дизайнерски рокли, дело на артиста, с височина 8 метра ще обособят танцовото пространство и ще посрещнат гостите във "Fabrica 126" на 31 май от 20,00 часа.

Йозмит е певец, пърформър и дизайнер на костюми от Южна Корея, познат в артистичните среди на Лейди Гага, Аманда Лепор, Дейвид Лашапел и др. В кариерата си той има и съвместни участия със съвременния артист Марина Абрамович в Музея на модерното изкуство ("МоМА") в Ню Йорк през 2010 г.

Непосредствено преди самия фестивал "Пулсът на Южна Корея" Йозмит ще представи своя пърформънс "Разходката" ("The Walk"), обикаляйки софийските улици със зрелищна рокля, покриваща дори лицето на артиста.

* Събитията за целия 10-дневен фестивал за безплатни. Пълната програма, включваща лекции, дискусии, уъркшопи, кино, поетични и музикални вечери, кулинария, танци и пърформънси, можете да откриете ТУК.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти