Южна Корея

Южна Корея
Снимка: Agoda

Когато стане дума за най-добрите ски дестинации в света, обикновено места като Колорадо, Швейцария или Канада запълват челната тройка, a Южна Корея традиционно не е включена в нея.

Въпреки това, ако вземем предвид факта, че 75% от Южна Корея е покрита със скалисти планини, няма да бъде изненадващо, ако в близко бъдеще се чува все по-често името й.

Времето от средата на ноември до средата на февруари е перфектно за практикуване на зимни спортове. Изборът е голям : двадесет и четири хълма с множество ски писти със съоръжения от световна класа, разположени само на няколко часа път с кола от Сеул.

Южна Корея е любима ски дестинация не само на любители, но все повече професионални скиори и сноубордисти я избират, за да превземат пистите й.

Например, внушителната 6-километрова "Silk Road Slope" в ски курорта Муджу е предназначена както за начинаещи, така и за напреднали. На семействата с малки деца също се предлагат удобства и множество атракции - специално обучени ски инструктори, аквапаркове и детски басейни в хотелите  и т.н.

В близост до Сеул се простира и развлекателният комплекс "Евърленд", който разполага със зоопарк, аквапарк, плаж (отворен и през зимата), голф игрище и множество атракциони за малки и големи.

При желание да се разнообрази престоят, има възможност за алтернативни програми като например дегустация на корейски ястия в местните ресторанти.

Корейската кухня се слави като здравословна, защото главните продукти, използвани в нея, са пресни зеленчуци, приготвени без запържване. Типично ястие е "кимчи" - китайско кисело зеле, подправено с червен лют пипер, подобно на българската туршия.

За истински деликатес се смята и "бибимбал", който се готви в каменен съд с ориз, множество зеленчуци и телешка кайма. 

Неизменни компоненти на корейската кухня са също тофу, спагети и морските дарове, пикантно приготвени, като в повечето случаи са с доста нетрадиционен за европейците вкус.

След едно незабравимо гастрономично преживяване, пързаляне с кънки или спускане с шейна биха се отразили освежително. Но ако стремежът е да се прекара свободното време на закрито, има възможност за изпробване на късмета в казино или посещение на концерт на живо. Ако пък денят е бил изпълнен със снежни забавления, то негов перфектен завършек е разтоварване в естествените геотермални извори.

В Корея ски пистите (обикновено отворени 24 часа в денонощието) и комплексите се поддържат перфектно чрез високотехнологично оборудване. Техните опитни мениджъри се грижат и за най-малката подробност, за да направят ски условията оптимални за туристите.

Персоналът в хотелите е изключително квалифициран и е в услуга на клиентите по всяко време на денонощието. При липса на ски екипировка, изобилието от магазини, от които може да се наеме, е огромно.

Корея притежава всичко необходимо за ски ваканция – хълмове, писти, прекрасни хотели и хора, които са готови да направят почивката на гостите им незабравима. Вероятно това е нейната тайната, която скоро ще и осигури място в челната тройка на най-предпочитаните ски дестинации в света...

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти