Ето кои са държавите с най-младо население в света

В глобализиран свят, където застаряването на населението е все по-голям проблем, бъдещето изглежда се намира в ръцете на държавните с най-голям дял на младите хора.

Само че всички те са в Африка. И въпреки че редица африкански страни се развиват с впечатляващи темпове в последните години, то те остават далеч зад Запада като стандарт на живот и ниво на икономическо развитие. Пропаст, която изглежда ще отнеме векове, за да бъде преодоляна.

Така от възможност, младите във въпросните държави се превръщат в проблем - тяхното желание за по-добър живот създава нестабилност в Африка. Населението продължава бързо да расте, поради липсата на контрацепция, лошите образователни системи, икономиките, разчитащи на изобилие от евтина работна ръка, съчетани с голям дял на младежта. А достъпът до мобилни телефони и мрежи, доставяни основно от Китай, позволява на младите африканци да потърсят по-добър живот в Западна Европа.

Представяме ви няколко интересни статистики, които биха ни дали здравословна доза храна за размисъл. Вижте ги в нашата галерия. 

Към галерията >>>

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти