Edna на 4: Роден, да бъда вдъхновен...

Edna на 4: Роден, да бъда вдъхновен...
Снимка: Thinkstock

...Както и всички ние. Вдъхновението е нашата движеща сила, за да бъдем това, което сме. И всеки трябва да намери „своето” нещо. Страхотно е, че сме тотално различни индивиди и всеки от нас може да се самоопредели по различен начин.

За мен тези неща са адски много – от много малки до гигантски!

Когато прочетох заглавието „4 неща, които ме вдъхновяват”, не се сетих веднага за точно 4. Но веднага изникна образът на един Човек. Моят най-голям вдъхновител – майка ми!

Веднага бързам да вметна, че тя не е НЕЩО, но в случая е НЯКОЙ, който съдържа комплекс от НЕЩА, които... да ги наречем „качества”. Те пък в своята цялост изграждат най-забележителния човек в живота ми!

Тази респпектиращо силна жена, доста често пренебрегвала себе си и своите желания, за да бъдат децата и винаги добре. От малка не спирах да си повтарям, че когато порасна, ако успея да стана поне наполовина човек с качествата на майка ми, то аз ще съм постигнала върха на своите възможности (дори да ги надскоча).

Друго „нещо”, което ме вдъхновява – това са талантливите хора. В частност като „нещо” - талантът. Хора с различни и неоспорими таланти, които могат да те накарат да загубиш и ума, и дума. Дали ще умеят да пишат, рисуват, пеят... няма значение! Ако са способни да те просълзят, зашеметят и удивят, то това е талант!

Удивлявам се на хора с нечовешки способности да изразяват себе си до хора с гениални и красиви умове, способни да творят и със силата на ума си.

Хм... още, още... 4 вдъхновения? Мога и 10 да изброя... Затова ще ги пусна да се „джуркат” и с риск да попадна на едно понякога осъдително в своя смисъл нещо, ще го изрека....

Виното... ах, виното! Тази божествена напитка вечер след тежък ден е способна за кратко време да ми нормализира пулса, да се слее с кръвта във вените ми и циркулирайки в нея, да достигне до най-съкровените кътчета на съзнанието ми и да предизвика лека, приятна и успокояваща усмивка.

Виното е еликсир, способен да те вдъхнови да мечтаеш, да достигнеш едно ново ниво на креативност, да те накара да предизвикаш себе си. Да бъдеш по-смел в мечтите и действията си. Виното е моят креативен стимулант. Да сте чували, че това е напитката на Боговете? 

Вдъхновява ме и любовта... Но колкото и да е банално това като завършек на моите „4 вдъхновения”, ще уточня - онази любов, когато погледнеш възрастни хора, държейки се за ръка, прегърбени от грижи, но все пак заедно и... завинаги.

Има ли нужда да продължавам да го описвам? 

От Илияна Пирпирова

Ако искате и вие да се включите в играта на Edna.bg и да се борите за някоя от уникалните ни награди, прочетете условията ТУК!

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти