Edna на 4: Kолко вълнуващо и богато е житието на човек

Edna на 4: Kолко вълнуващо и богато е житието на човек
Снимка: Thinkstock

Животът на човек започва с едно просто вдишване в родилната зала и завършва с издишания от дробовете въздух,  колко прозаично…

А колко вълнуващо и богато на краски е житието на човек – раждане, детство, първите крачки, откриване на цветовете и слушане напевния глас на мама и спокойния тембър на татко.

Първото влюбване – история за срещи, целувки, сливане на две души в едно цяло. Работата, която осмисля усилията за себеналагане и реализиране. Непрестанното тичане и бързане... Надпреварата с живота ни правят слепи за малките радости, които ни заобикалят.

Аз обаче се научих да ги откривам всеки ден в чашата споделено с приятел кафе. Розата в ръката на любимия мъж. Целувката и топлата прегръдка на майка ми.

В красивите и признателни очи на сина ми.

В звънкото гласче на любимата ми внучка, която ме прегръща и чака да я взема на ръце. В изгрева и залеза, в морския бриз и в ромона на планинската рекичка, в саксийното цвете.

Щастлива съм, че имам сетивата да намеря красотата на живота и общуването с другите, не търся негативите на ежедневието, те са само факти.

Търся приятелските погледи и усмивките в непознатите. Искам да се събудя в един по-добър и по-щастлив свят, за да си кажа отново: животът не е в броя на въздишките ми, а в миговете които са спирали дъха ми!

От Ваня Цончева

Ако искате и вие да се включите в играта на Edna.bg и да се борите за някоя от уникалните ни награди, прочетете условията ТУК!

Още от участници:

Ритъмът на сърцето

Най-ценното в живота не е материалното

Какво ме вдъхновява?

Морето, планината, цветята

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти