Джейк Джиленхол престъпва закона заради семейството и още (Плейлистът на Edna #35)

Джейк Джиленхол Плейлистът на Edna
Снимка: Getty

Деница Димитрова

Ето я поредната доза нови музикални парчета и трейлъри от изминалата седмица, на които си струва и вие да натиснете Play ►.

МУЗИКА

Разбито сърце

Дори да сте преминали тийнейджърските години, ще усетите чувствата на Оливия Родриго в поредния сингъл от дебютния ѝ албум “Sour”. “Traitor“ е за предателствата на любовния фронт, които ни хващат неподготвени, и се случват на всяка възраст. Освен с мрачно звучене и емоционални вокали, парчето ни грабва и с визуалната естетика на клипа – смесица от кадри тип домашно видео, двойна експозиция и стилно заснети тийн моменти.

Сестринска идилия

Заглавната песен от новия албум на Лана Дел Рей, излязъл преди дни, вече си има и подобаващо мечтателно видео. “Blue Banisters” звучи като едно от най-личните произведения на певицата, в което тя разказва за предоляването на житейски разочарования, уповавайки се на жените в живота си. В сцените от видеото виждаме певицата в компанията на сестра ѝ Чък Грант, която по време на снимките е бременна, а наскоро стана майка на момченце.

Любовен триъгълник

Рапърът Гена, когото сте чували в комбинация с Григовор и Жлъч в тяхното So Called Crew, издаде по-рано тази година дебютния си албум „Вакуум“, а сред приятните изненади в него е колаборацията с Руши Виденлиев „Мексико“. На мечтателното звучене на парчето приляга и изящен късометражен филм, какъвто заснема режисьорката Доби Манолова и ни пренася в два свята – на студенината и прецизността във висшата мода и този на страстта и прегрешенията като от теленовела.

КИНО

Краят на невинността

Новият филм, режисиран от Кенет Брана, се нарежда сред фаворитите за предстоящия сезон на Оскарите, като вече се радва на наградата на публиката от фестивала в Торонто. „Белфаст“ е историята на малко момче, растящо в столицата на Северна Ирландия. Животът му е напът да се промени заради гражданската война от 1969 г., когато семейството му се изправя пред избор. Черно-бялата лента с участието на Джейми Дорнан, Джуди Денч и др., която изглежда като любовно писмо към родното място и детството, вече е определяна като една от най-добрите за годината.

Миналото зове

Скот Истууд е в ролята на лекуващ се социопат, който чака мирно края на освобождението си под гаранция. Покровителството на ексцентричния му психиатър, изигран от Мел Гибсън, обаче не помага, когато Дилан разбира, че брат му е починал при мистериозни обстоятелства. Природата на главния герой се обажда и скоро той се изправя пред отбор от наемни убийци, тръгнали по петите му. В екшъна “Dangerous” ще видим още Фамке Янсен в образа на агент от ФБР и Тайрес Гибсън като местен шериф.

Да ти се завие свят

Престрелки и въртящи се камери в типичния стил на Майкъл Бей очакваме в новия филм на режисьора. “Ambulance” ни среща с ветерана Уил Шарп (Яхия Абдул-Метин II), който в отчаяно търсене на средства за лечение на съпругата си, се съгласява на банков обир, какъвто му предлага неговият брат с престъпно минало Дани (Джейк Джиленхол). Амбициозният план обаче се обърква, а двамата задигат линейка заедно с ранен полицай и парамедик (Ейза Гонзалез). Как ще завърши бясната надпревара на живот и смърт, ще разберем през февруари догодина.

ОЩЕ

Под един покрив с Адел

Предстоящият албум на Адел “30” и гостуването ѝ по страниците на Vogue е поводът тя да участва в рубриката на изданието „73 въпроса“. Изпълнителката ни приветства в своя дом в Лос Анджелис, като със своята неподправеност кара интервюто да изглежда съвсем не като по сценарий. Освен за да видите в ежедневието ѝ звездата, която не обича да бъде известна, пуснете си видеото и заради една необичайна вещ – дъвка на Селин Дион, пазена в рамка…не отричаме, че и ние бихме направили това с нещо на Адел.

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти