Доста мръсна статистика

Честита баня
Снимка: Thinkstock

Милиони британци пренебрегват личните си хигиенни навици заради мързела или липсата на време.

Според ново проучване половината от мъжете на Острова не си мият ръцете, след като са посетили тоалетната. Близо 58% от представителите на силния пол във Великобритания излизат за работа, без да си вземат сутрешен душ, въпреки че имат достатъчно свободно време, за да се изкъпят.

В анкетата са участвали над 2000 души, като един на 20 разкрива, че дезинфекцира тоалетното помещение веднъж месечно, такава е и честотата на оправянето на леглото.

"Днес живеем на бързи обороти, но това не ни извинява да пренебрегваме основните си порядки, свързани с хигиената, за да намалим риска от пренасянето на бактерии и инфекции", споделя професор Джон Оксфорд, който е изтъкнат лондонски вирусолог.

Той допълва, че никой не очаква нашият дом да е чист като лаборатория, но спретнатият вид на жилището (като оправяне на леглото и прибирането на дрехите и обувките в гардероба) и дезинфекцирането на кухнята и тоалетната би трябвало да се извършват редовно.

Около 65% от запитаните определят апартамента или къщата си като спретната, без да е маниакално чист/а, а 11% допълват, че живеят в постоянна мръсотия и бъркотия.

Почти половината от доброволците в изследването казват, че рядко си мият ръцете, преди да започнат да се хранят.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти