Домът на Клаудия Шифър

Домът на Клаудия Шифър
Снимка: Architectural Digest

Преди 15 години Клаудия Шифър и Матю Вон спират без предупреждение пред входната врата на имението от времето на Тюдорите Coldham Hall в Англия с един въпрос – продава ли се?

„Буквално почукахме на вратата и казахме: това място наистина много ни харесва“, разказва Клаудия Шифър пред екипа на Architectural Digest.

Вижте повече снимки на приказното имение в галерията ни ТУК.

“Собствениците на имението нямаха представа нито кои сме, нито какво правим на вратата им“, продължава с разказа Шифър.

Месеци по-късно тя и режисьорът Матю Вон се венчават именно там пред 120 гости, след като вече са сключили сделката и са станали новите собственици на мястото, което толкова много им е харесало.

Сега го показват пред списанието с цялата му прелест, а ние трябва да признаем, че сме впечатлени от мащабите, историята, интериора, двора, мебелите, кухнята, камините, трапезарията, произведенията на изкуство... всъщност, от всичко сме впечатлени.

В имението, което разполага с 14 спални, живеят Клаудия, Матю и трите им деца, които са на 14, 12 и 7 години. Освен това имат кучета, котки, овце, прасе и дори костенурка. Построено е през 1574 година в H форма в чест на Крал Хенри VIII. Имението се казва Coldham Hall и дължи името си на кралица Елизабет I, на която не й харесало, че по време на престоя там й сервирали студена шунка (на английски cold ham). 

ф
Снимка: Architectural Digest

Служело е и като убежище на католически свещеници, които били преследвани от кралицата.

Според Шифър си имат и няколко призрака - „Чуваме странни шумове, понякога музиката сама се пуска. Веднъж имахме медиум на гости и ни каза, че призраците ни всъщност са мили. Така че не се страхувайте“, казва бившият топмодел.

През уикендите тук е пълно с гости и деца, които почти през цялото време са на двора, играейки я крикет, я тенис, просто се разхождат или пък плуват. Семейството често събира приятели на партита и вечери.

ф
Снимка: Architectural Digest

Все пак, би било престъпление да имаш подобно имение и да не каниш често гости.

Вижте го в галерията ни ТУК.

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Edna пита

Колко често чистите вкъщи?

Абонамент