Долу феминизмът!

Долу феминизмът!
Снимка: Thinkstock

Тодор Капитанов

Долу феминизмът!

Този лозунг на пръв прочит може би ви изглежда ретрограден и сексистки, но масово хората, особено в България, с чиста съвест и доброжелателност го приемат за свое мото. Всеки от тях е готов да носи знамето с надпис „Женственост или смърт”, при една евентуална битка до кръв срещу поробителя на женствеността, наречен феминизъм.

Жени, не трябва да имате равни права с мъжете. Точка. Вие, уважаеми дами, не сте като мъжете, и никой не иска да бъдете такива. Не бива и да бъдете. Ако считате себе си за мъжко момиче, борещо се за полово равноправие, то тази статия е точно за вас. След като я прочетете, ще разберете, че сте избрали погрешната стратегия за себедоказване.

Трябва ясно да знаете, че ние, мъжете, считаме феминистките за адски самотни жени, които са се отдали на абсурдна обществена кауза, поради липсата на лична такава.

Феминистките неминуемо се срещат със свои отчаяни съмишленички, с които се заблуждават една друга колко са велики, защото се занимават с така важните въпроси относно равноправието на жените. Докато повечето дами не се интересуват от подобни дела, защото с шепи гребат от позитивите на женската си природа в компанията на някой мъж, феминистките стават още по-озлобени. Озлобени от това, че мъжете не им обръщат внимание.

Мисля, че мъжкото безразличие към феминистките си има своето логично обяснение. Те са досадни, скучни и винаги сексуално незадоволени.

Досадни са, защото не пропускат повод да споменат за своята независимост от мъжете или да ги накарат да се почувстват виновни, че са се държали с тях като с жена – мило, внимателно и романтично. Скучни са, защото единственото, което знаят, е отегчителни исторически факти за живота на някоя от техните лидерки, която, видиш ли, въпреки че е жена, е успяла да се докаже като личност с мъжки полов орган.

Да ви имам авторитетите! Това е последното нещо, към което някой мъж би искал жената около него да се стреми – да покаже на всички, че има топки. Най-ужасното обаче е сексуалната незадоволеност на тези жени. Когато някой флиртува с тях или им прави неприлични намеци, колкото и рядко да се случва това, тези жени винаги се обиждат. Не могат да преживеят факта, че някой гледа на тях като на сексуален обект, защото това, по техните разбирания, е унижаващо и в разрез с разбиранията им за равнопоставеност на половете. Да не говорим, че масово феминистките изглеждат доста непривлекателно и мъжете се занасят с тях единствено, за да се посмеят на абсурдните им реакции.

Какво от това, че сте жени? Много ми приличате на нашенските патриоти, които не спират да се гордеят, че са българи. Какво толкова героично има в това да си българин? Да, имало е герои, има и ще продължава да има. Но докато героят не си ти, нямаш никакво основание да се величаеш или асоциираш с него. Така са и феминистките – гордеят се, че са жени, защото има велики личности от женски пол. Да, но вие не сте велики. Някой ден може би ще бъдете. Пожелавам ви го! Но дотогава обърнете внимание на това какви сте самите вие, вместо да размахвате пръст, назидавайки какви са хората в отношението им към жените и как обществото всячески пренебрегва правото ви да сте нормални жени, каквито очевидно не искате да бъдете.

Ало, феминистките, каузите ви са изпразнени от съдържание!

Долу феминизмът!

* * *

Прочети още:

Трудно е да си жена? Мъжете не мислят така!

Най-важният съвет между мъжете относно жените

Жените сте просто играчки

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти