Специално

Доене на растения?! Какво представлява тази любопитна технология

дом жена растения цветя
Снимка: iStock

Козметичният бранш е започнал да развива технологии, с които да „дои” растенията. Чрез този метод се извличат от тях малки молекули, които са много ценни за фармацията, медицината и козметиката.

Документалната поредица „Иновации” по канал „Da Vinci”, който е част от EON Kids – част от ТВ платформата на EON, представя тази и още много подобни любопитни технологии. Там можем да видим някои от най-вълнуващите продукти, разработени от европейски учени и предприемачи. 

Вижте пълна информация за пакетите EON LIGHT, EON FULL и EON PREMIUM ТУК

Доайенът в сферата е френска компания. Растенията произвеждат активни субстанции в корените си, с които те сами се борят с вредителите в околната среда. Иновацията е разработена, благодарение на европейски проекти. Мексиканско растение произвежда молекули, които помагат в борбата с остеопорозата при жените. Други две образуват противовъзпалителни вещества. Хищно растение пък произвежда молекули, които помагат за лечението на някои видове рак и генетични заболявания.

Технологията, която стимулира производството на полезните вещества, е проста, обясняват от компанията. Подаването на по-малко хранителни вещества кара корените им да растат повече и да дават повече от ценните съставки. На сравнително малки пространства се отглеждат много растения. Този метод по никакъв начин не уврежда самите растения, а в същото време дава възможност на медицината да напредва с големи стъпки.

Супер забавление и безопасна среда за деца EON Kids:
EON за деца – част от абонаментните пакети на 
EON, е забавна и безопасна дигитална среда, която децата лесно управляват сами. Телевизионните канали и съдържание са специално подбрани за деца. Можете да създадете EON профил на вашето дете според неговата възраст, платформата дава възможност и за създаване на множество детски профили със забавна картинка за аватар. С EON TV детето ви ще се наслади на избрано съдържание на всички устройства.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти