Специално

Добро х2 в тазгодишната ни благотворителна кампания

Доброто се множи и тазгодишното издание на благотворителната кампания на фондация MateKitchen „Нахрани многодетно семейство“ го доказва за пореден път. Множат се както компаниите, които ни подкрепят в това благородно дело, така и тези, на които успяваме да помогнем със събраните продукти.

Тази година, извън първоначалните ни планове, семействата се оказаха две. Благодарение на щедрата подкрепа на нашите партньори разделихме продуктите поравно и имаше доста за всички.

Цветанелия Давидкова беше благодетелят, който изтеглихме официално и който ни изпрати при семейството на Пламена и Звезделин Еневи от Смядово, чиято къща изгоря в началото на декември.

благотворителност
Снимка: MateKitchen

Те са родители на две момчета – Иван на 15 години и Евгени на 14 години – и въпреки преживения шок не се отчайват. Благодарни са, че са всички заедно.

Както обикновено се случва, тези които имат най-голяма нужда, не искат нищо. За Нова година семейство Еневи си пожелават само отново да се приберат вкъщи.

След пожара от къщата им в Смядово останаха единствено стените и семейството се нуждае от финансова подкрепа, за да изгради всичко отначало. Според предварителните изчисления са им необходими поне 60 000 лв. Звезделин и Пламена не спират да работят, но това са средства, с които не разполагат.

Ако имате възможност и желание, можете да им помогнете да възстановят своя дом. Банковата сметка на семейството е:

BG68STSA93000020807306
Банка ДСК – Шумен
Звезделин Иванов

Докато подготвяхме пътуването със специалната празнична пратка до Смядово, с нас се свърза бизнесменът и наш приятел по добротворчество Стефан Чолаков. Той ни разказа за многолюдното семейство на Камелия и Симеон Русчеви от София, които с любов, но и със сериозни затруднения отглеждат седемте деца.

Каката вкъщи, Симона, е на 7 години и половина и е в първи клас. Следват Пламен на 6, Галин на 5, Елеонора на 4, Камелия на 2, Александра на 1 и най-новият член на многолюдната фамилия – Николай, който е само на няколко месеца.

благотворителност
Снимка: MateKitchen

Баща им работи като майстор баничар и с много труд успява да изхранва домочадието си. Не смогват обаче с дрехите.

„Отново искам да изразя своята признателност към „Народен“, „Фамилия“, Krina/Крина, Olympus Foods Bulgaria, „Леки“, Bella, „Захира“, „Верея“, София Мел, „Престиж„. Разбира се, Netinfo, които отново ни подкрепиха медийно. Без всички тях тази кампания нямаше да бъде възможна“, отбелязва Мила Кръстева, основател и изпълнителен директор на Mate Kitchen.

„Както вече съм казвала, даряването на хранителни продукти е само едната страна. Наемането на работа и помощта при възстановяване след бедствия също е форма на дарителство, при това не по-малко важна.

Семейството от Смядово има нужда от финансова подкрепа, за да вдигне отново дома си. Ако имате възможност и желание, можете да им помогнете. Банковата им сметка е:

BG68STSA93000020807306
Банка ДСК – Шумен
Звезделин Иванов

Камелия и Симеон от София се нуждаят от дрехи и обувки, за да облекат дечицата си. Самите те имат нужда от дрехи. Той е размер М и носи 42 номер обувки, а тя е размер XXL и носи 41 номер. Нека помогнем – всеки според възможностите си. Ако ли не, поне да споделим, така че информацията за стигне до повече хора – това всеки може да направи“, призовава тя.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти