Даниел Крейг разследва убийство, Мулан оживява с игрален филм и една различна лятна българска песен (Плейлистът на Edna #25)

Даниел Крейг
Снимка: Getty

Деница Димитрова

Ето я и ежеседмичната доза парчета и трейлъри от последните 7 дни, на които ние натиснахме Play ► и заслужиха място в Плейлистa на Edna. Пуснете си ги и вие!

МУЗИКА

Edna за всички, всички за edna

Освен че продължава с турнето си за албума “÷” (какво е да присъстваш на негов концерт ви разказваме тук), през това време Ед Шийрън подготви и новата си четвърта музикална колекция. “No.6 Collaborations Project” съдържа изцяло съвместни парчета с други артисти, както подсказва и заглавието. Сред тях е и “Blow” – най-рокаджийската песен, която сме чували досега от лиричния британец, записана заедно с Крис Стейпълтън и Бруно Марс. Вместо тях обаче, във видеото виждаме три техни диви женски версии.

Лятно съзерцание

Десислава Андонова или Desy ни спасява от мнозинството безлични хитове на сезона със своето “Back Then”. Парчето показва различните лица на една любов, която се оглежда в миналото с текста, описан с устни от Ованес Торосян и Елена Телбис. Препоръчва се за моменти, в които искаме да намалим шума в ума и тежестта отляво.

Австралийска роза в Англия

След като през 2005 г. ѝ се наложи да отмени участието си като хедлайнер в Гластънбъри, Кайли Миноуг беше там тази година, и то в така наречения „Слот за легенди“. На най-голямата сцена от събитието и във времето, което привлича най-много зрители, към певицата се присъедини и Ник Кейв, с когото направиха драматично изпълнение на хита си от 1995 г. “Where The Wild Roses Grow”. Някои цветя не умират.

КИНО

За честта на фамилията

„Мулан“ е поредната анимационна класика, на която „Дисни“ вдъхва живот с игрален филм. Ще го видим през март 2020 г., когато героинята ще прослави семейството си, но не по начина, който се очаква от нея. Вместо да се омъжи, дъщерята на уважаван, но болен воин ще заеме неговото място в армията, представяйки се за мъж. За да изпълни императорския указ, че по един мъж от всяко семейство трябва да защитава страната от нашествия, и (разбира се) да докаже, че жените можем всичко, стига да се решим.

Играта загрубява

„Джуманджи: Добре дошли в джунглата“ от 2017 г. се оказа толкова успешен, че тази Коледа се задава „Джуманджи: Следващо ниво“. Старите познайници отново ще влязат във видео играта, но за да спасят своя приятел Спенсър, който не е научил урока след последния път и отново попада в нея. Този път учениците не са сами – с тях ще трябва да оцеляват дядото на Спенсър (Дани де Вито) и негов приятел (Дани Глоувър).

Наострете ножове

Райън Джонсън, който последно режисира „Междузвездни войни: Последните джедаи“, сега представя криминална история, която напомня „Убийство в Ориент Експрес“ на Кенет Брана. Освен визуалните прилики, в “Knives Out” („Ножове навън“) тук отново всеки е заподозрян, когато главата на едно семейство умира след празненството по случай рождения си ден. Изглежда, че начело на разследващите е Даниел Крейг, когото през декември ще гледаме редом ексцентрични роднини като Джейми Лий Къртис, Майкъл Шанън, Крис Евънс, Дон Джонсън и др.

ОЩЕ

Въпроси и кученца

Да отговаряш на въпроси, докато малки кученца подскачат около теб е най-разсейващото нещо, когато даваш интервю, но и най-сладкото за гледане. Джейк Джиленхол (разбере тук защо отново е актуален) е поредната „жертва“ на няколко спасени животни, които чакат своя стопанин, но е малко е спорно на чие място искаме да бъдем. Един съсипан пуловер и няколко гризвания по-късно обаче видеото вече е направило деня по-светъл.

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти