Дами, спирайте хапчето - откриха невероятна контрацепция за мъже!

мъжка контрацепция
Снимка: iStock

Скъпи жени, колко от вас някога са били потърпевши от множеството странични ефекти на  „хапчето“, вдигнете ръце. Така и си помислихме. А колко от вас биха се радвали партньорите им също да поемат отговорност за контрацепцията, която двамата използвате? Супер. Е, науката напредва, момичета, и може би скоро няма да ни се налага да се травмираме със спирали и диафрагми.

Мъжката контрацепция изостава, защото не ѝ се отдава приоритет и защото има опасения относно страничните ефекти на хормоналните методи, като някои проучвания показват, че те могат да понижат либидото.
Когато жените чуем това, обикновено се смеем горчиво, защото много от нас търпят страничните ефекти на хапчетата още от тийнейджърските си години и това се приема за даденост.

https://thoreme.com/en/
Снимка: iStock

Време е за промяна.


От 70-те години на миналия век изследователи по целия свят активно се занимават с хормоналната мъжка контрацепция и в по-малка степен с термичната мъжка контрацепция . Ефикасността на термичната контрацепция е потвърдена при ограничен брой групи от населението и нейната приемственост все още не е изследвана. Все пак, има своите почитатели и застъпници, които споделят, че е променила живота им.

Въпреки че се практикува само от шепа привърженици, ако термичният метод някога се наложи и получи одобрението на медицинския свят, той би увеличил броя на методите за мъжка контрацепция с цели 50 %. В момента мъжете, които искат да контролират собствената си плодовитост, имат две по-широкодостъпни възможности: презервативи или вазектомия. И двата метода, както и всяка друга форма на контрацепция, имат значителни ограничения.

Тук на помощ идва френското изобретение Andro-switch.

Мъжка термална контрацепция Andro-Switch
Снимка: Andro-Switch, Thoreme

Френски изследователи разработват лесен и натурален метод за контролиране на мъжката потентност. Изобретениетo наричат Андро-Суич.

В сайта си, те пишат:

Този метод е създаден след 3 години трансдисциплинарни изследвания и разработки и е 99% надежден и напълно обратим.

Самият подход представлява повдигане на тестисите, докато те се озоват южно от ингвиналния канал, който се намира точно над скротума при мъжете.

Термичният пръстен е изработен от биосъвместим силикон. Той е проектиран така, че ергономично да повдига и задържа тестисите нагоре и е напълно безболезнен. Хипоалергенен, без добавки и за многократна употреба, той защитава здравето ви, без да генерира отпадъци.  Позволява да споделим с жените  отговорностите, свързани с контрацепцията, както и нашите знания и контрацептивни методи.

Пръстенът се носи по време на по-голямата част от деня или през нощта. Доволни клиенти споделят, че след като го сложат въобще не го усещат, поради специалната му форма и материалът, от който е изработен.

Създателите съветват тези, които използват метода да си направят изследвания преди и 6 месеца след като започнат да използват продукта - така ще са сигурни, че малките плувци са твърде малко и няма да могат да предизвикат нежелана бременност.

Пръстенът НЕ предпазва от сексуално предавани инфекции и ХИВ.

мъжка контрацепция
Снимка: iStock

На пазара се е появило и специално бельо, което работи на същия принцип и някои мъже го предпочитат пред пръстена. Някои французи дори го изработват сами вкъщи.

Ако този метод ви се струва странен, има и други начини –  хормонални хапчета и хормонални импланти, но те изискват посещения при лекар на половин година и едва ли по-голямата част от мъжкото население би било склонно да опита. Също така не са лесно достъпни.

Един от вариантите остава и вазектомията, но тя е процедура, която не гарантира възможността за връщане към пълен фертилитет.

За щастие, науката напредва и натурални методи като гореспоменатите набират повече популярност. Надяваме се мъжете да се поинтересуват и наистина да поискат да споделят с нас бремето и тревогите около контрацепцията. И най-важното: да направят така, че да имат контрол над собствените си тела и съдби.

 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти