Да се обречеш доброволно: 17-годишното момиче, което избра да живее на Марс

Да се обречеш доброволно: 17-годишното момиче, което избра да живее на Марс
Снимка: netinfo

Алиса Карсън е на само 17 години, но вече знае, че никога няма да има деца, нито пък мъж. За сметка на това обаче тя вероятно ще стане първият човек, стъпил на Марс.

Звучи невероятно, но е факт. Момичето вече е част от програмата на НАСА и преминава интензивна подготовка, за да стане астронавт. Тя ще участва в първата човешка мисия на Марс през 2033-та година.

 

Possum academy begins, excited for this next level of training towards my dream 😊

A post shared by Alyssa Carson (@nasablueberry) on

Мечтата ѝ за Космоса започва, когато Алиса е едва 3-годишна и споделя на баща си, че един ден иска да стане астронавт и да отиде на Марс.

Така тя се превръща в най-младия човек, който е преминал специалните обучения на НАСА и е посетил всички подготвителни лагери, намиращи се в САЩ, Канада и Турция. Тя е и първата и единствена, която за момента е посетила и всички 14 центрове на НАСА, разпръснати из цяла Америка.

 

Stay tuned for more pictures and me on the Pickler and Ben show coming soon!!

A post shared by Alyssa Carson (@nasablueberry) on

Всичко започва през януари 2013-та година, когато Алиса посещава форум, на който се говори именно за предстояща мисия до Марс. По-късно е сред седмината избрани да заминат към Марс през 2033 година като част от мисията "Mars One", която има за цел да засели хора на Червената планета.

 

Shallow Water Egress Training blindfolded. Day 1 a success

A post shared by Alyssa Carson (@nasablueberry) on

Наред с физическите упражнения, младата дама изучава всички училищни предмети на четири езика – анлийски, китайски, френски и испански.

„Най-трудното нещо е това да съвместявам всичките си задачи на такава ранна възраст и да продължавам да посещавам гимназия”, споделя тя в свое интервю.

Когато не е на тренировки в НАСА или в училище, Алиса изнася публични речи и вдъхновява други млади хора като нея да преследват мечтите си, каквито и да са те.

 

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти